Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ, ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ, ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ και η κυρία Θεολογίτου

Σαράντος Πιτσιλαδής: ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ, ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ, ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ και η κυρία Θεολογίτου

22

 Χίος 7-4-2010


ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ, ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ, ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ και η κυρία Θεολογίτου


 Tις τελευταίες ημέρες η λέξη «βαθύ» βρίσκεται καθημερινά στην επικαιρότητα. Βαθύ λαρύγγι, βαθύ ΠΑΣΟΚ, βαθύς ύπνος. Εκτός όμως από το βαθύ λαρύγγι που μπορεί να  είναι κάποιος άγνωστος ή κάποιο κατασκεύασμα όσων κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας μας, οι άλλοι είναι γνωστοί. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ στη Χίο, σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο, το εκπροσωπούν κάποιοι οι οποίοι δεν επιθυμούν να γκρεμιστεί το έκτρωμα-κτίριο της οδού Λάδης. Αυτοί που τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, αν και  είχαν την τύχη του δήμου στα χέρια τους, το είχαν εγκαταλείψει στην τύχη του, το είχαν απαξιώσει. 
  


Από την άλλη υπάρχουν και οι απλοί υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, που δεν ανήκουν στο βαθύ . Αυτοί που δεν καταφεύγουν σε αστεία επιχειρήματα της στιγμής για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να γκρεμιστεί  το κτίριο έκτρωμα, που δε ζουν σε βαθύ ύπνο, που δε βλέπουν το συγκεκριμένο κτίριο σαν μέσο εξεύρεσης μερικών εκατοντάδων ευρώ, τα οποία θα ενισχύσουν το ταμείο του Δήμου, για να καταλήξουν στην ημιτελή πλακόστρωση κάποιου δρόμου. Είναι εκείνοι που θέλουν τον εξωραϊσμό της πόλης τους και της ζωής τους, απαλλάσσοντας τες από μια κακή απόφαση του παρελθόντος. Αυτοί που θέλουν να αναδείξουν την είσοδο της  πόλης και το μοναδικό ιστορικό στολίδι της, το κάστρο. Είναι αυτοί που κάνουν σχέδια για τον τόπο τους, βλέποντας στο μέλλον, σκεφτόμενοι πώς θα τον αφήσουν ομορφότερο στα παιδιά τους.

Και αν η κυρία Θεολογίτου, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας ΒΑ Αιγαίου, ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, είναι της ίδιας νοοτροπίας με το βαθύ τοπικό αυτοδιοικητικό  ΠΑΣΟΚ ή συντάσσεται  μαζί του για κομματικούς λόγους, καλά θα κάνει να αλλάξει και να στηρίξει την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, γιατί είναι σωστή. Είναι μία ανατρεπτική απόφαση που κινείται παράλληλα με το πνεύμα του πρωθυπουργού, που θέλει να ανατρέψει  τα άρρωστα κατεστημένα του παρελθόντος και να απαλλάξει τη χώρα από αυτά. 


Μακάρι τέτοιες αποφάσεις να παίρνονταν συχνότερα. Η ζωή μας  θα είχε ξεφύγει προ πολλού από τη  μιζέρια και την κακομοιριά που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.                            

 

Σαράντος Πιτσιλαδής

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη της Ελπ. Τσουρή στην εφημερίδα Hellenic News of America, Μάρτιος 2010
Επόμενο άρθροΚαλλιμασιά, «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»: «Το ζεϊμπέκικο μέσα στο χρόνο»