Αρχική Νέα Τοπικά Δεν επιτράπη η ταφή εντός του περίβολου του Ι.Ν. Αγίου Ματθαίου Κοφινά

Δεν επιτράπη η ταφή εντός του περίβολου του Ι.Ν. Αγίου Ματθαίου Κοφινά

280


Δεν βρέθηκε τελικά λύση και η κηδεία του αείμνηστου Θεόδωρου Ξενάκη, εφοπλιστή που απεβίωσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 80 ετών, δεν πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ματθαίου στη συνοικία Κοφινά του Δήμου Χίου.

Αιτία το γεγονός ότι σύμφωνα με τους οικείους του μεταστάντος, επιθυμία του ήταν τα ταφεί στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου ήταν και οι τάφοι των γονιών του.

Ομως κάτω και από την πίεση των κατοίκων της περιοχής, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του συγκεκριμένου Ιερού Ναού δεν έδωσε τη σχετική άδεια προτείνοντας η ταφή να γίνει κανονικά στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. και μάλιστα να παραχωρηθεί χώρος για δημιουργία Οικογενειακού τάφου.

Εφτασαν δε το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με την ΠΑΤΡΙΔΑ-TV, οι περίοικοι να περιφρουρήσουν το χώρο (!) για να μην επιτρέψουν να γίνουν οι απαιτούμενες προεργασίες πριν την ταφή, αφού όπως τονίζουν δεν πρόκειται για έναν οικογενειακό τάφο, αλλά για το παλιό κοιμητήριο της ενορίας όπου παραμένουν οι συγκεκριμένοι τάφοι.
     Η Αρχιερατική -μάλιστα- κηδεία ήταν προγραματισμένη για τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των συγγενών του μεταστάντος ώστε να γίνει προσωρινά η ταφή και εν συνεχεία να μεταφερθούν συνολικά οι οικογενειακοί τάφοι σε συγκεκριμένο ιδιόκτητο χώρο της οικογένειας Ξενάκη, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθαίου, και σε Ναϊσκο που θα κατασκευαστεί.

Κάτω όμως από την πίεση των κατοίκων και δεδομένο ότι η ταφή είναι παράνομη εκτός ορίων των Κοιμητηρίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του συγκεκριμένου Ιερού Ναού δεν έδωσε τη σχετική άδεια παρ’ όλο που αναγνωρίζει τον αείμνηστο Θεόδωρο Ξενάκη ως ευεργέτη του Ι. Ναού, και ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ υπάρχει μια σημαντική δωρεά προς τον Ι. Ναό.
Ετσι η σορός του μεταστάντος επέστρεψε και πάλι στο γραφείο τελετών που έχει αναλάβει την τελετή, μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση.

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΔΑ-TV και εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ
ΦΩΤΟ-ΜΟΝΤΑΖ: ΠΑΤΡΙΔΑ-TV

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για δυστύχημα σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις- παρουσιάσεις του συγγραφικού έργου του Γ. Μακριδάκη