Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος “Η βουλευτής έχει γνώμη”- Πρώτη κόντρα Τσουρή- Λαμπρινούδη

“Η βουλευτής έχει γνώμη”- Πρώτη κόντρα Τσουρή- Λαμπρινούδη

29

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Χίος, 09 Απριλίου 2010


ΔΗΛΩΣΗ


“Προβληματισμό στα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Λαμπρινούδη τόσον ως προς το χρόνο, όσο και ως προς το ύφος, με το οποίο επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το Δήμο Χίου.”, τονίζει με σχετικό δελτίο τύπου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή και συνεχίζει:
Η προσπάθεια να ακυρώσει προκαταβολικά τις διαδικασίες, τα όργανα και τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ατυχής και πραγματοποιείται εκτός του πολιτικού και οργανωτικού πλαισίου, που το Κίνημα έχει θέσει.
Υπενθυμίζω ότι, σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Σωκράτη Ξυνίδη:
 «… το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται φαινόμενα δημιουργίας προκατασκευασμένων δήθεν «αυθόρμητων» αυτοδιοικητικών «πρωτοβουλιών» που σαν στόχο, παρά το περιτύλιγμα, έχουν τη δημιουργία προκριμάτων ή ακόμη και τετελεσμένων με φόντο τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση το ερχόμενο φθινόπωρο.
Οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων δεν αποκτούν πλεονεκτήματα. Ενδεχομένως θέτουν το ενδιαφέρον τους για την έκφραση υποστήριξής τους από το Κίνημα σε δυσμενέστερη θέση».


Σαφώς προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί συντεταγμένα, σύμφωνα με τις καταστατικές του διαδικασίες, και ουδείς μπορεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του. Όποιος αδυνατεί να το αντιληφθεί αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του.


Σε ότι αφορά στη «συμβουλή» του προς τη Βουλευτή του Νομού «να κρατήσει τη γνώμη της», είναι προφανές ότι η βουλευτής αυτό έχει πράξει μέχρι στιγμής, σεβόμενη, ακριβώς, τις διαδικασίες του Κόμματος, το οποίο υπηρετεί. Είναι, όμως, επίσης, προφανές ότι η βουλευτής έχει γνώμη και θα την εκφράσει, στον κατάλληλο χρόνο και χώρο, προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου και μόνο.


 


Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Χίου
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για δυστύχημα σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις- παρουσιάσεις του συγγραφικού έργου του Γ. Μακριδάκη