Αρχική Νέα Τοπικά Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 2ου συμποσίου Βοτανικών Κήπων

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 2ου συμποσίου Βοτανικών Κήπων

10


Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κυρία Σοφία Θεολογίτου, η οποία τόνισε ότι τα συμπεράσματα του Συμποσίου θα συμβάλουν στην εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης πραγματοποίησε χαιρετισμό κατά τον οποίο παρουσίασε τις προσπάθειες της Ν.Α.  Χίου για την ίδρυση και δημιουργία του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου στο Δήμο Ιωνίας.


 

 Εξήρε τη συνεργασία της Ν.Α. Χίου με το ΕΘΙΑΓΕ και ευχαρίστησε την επιστημονική συνεργάτιδα δρ. Ελένη Μαλούπα, με την οποία συνεργάστηκε η Ν.Α. Χίου για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία η διοργάνωση του 2ου Συμποσίου Βοτανικών Κήπων στη Χίο, ως προπομπός του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το 2011, αλλά και ως μία δράση που θα συμβάλει στην προβολή και ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου, ο οποίος αποτελεί τον νεότερο Βοτανικό Κήπο στην Ελλάδα σήμερα.


 

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν η Γενική Διευθύντρια του ΕΘΙΑΓΕ κ. Πιτταρά, ο Δήμαρχος Ιωνίας κ. Καμίτσης, ο Δήμαρχος Καρδαμύλων κ. Μελιτζάνης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου κ. Ντομάτας.


 

Με την ολοκλήρωση των εναρκτήριων χαιρετισμών η συντονίστρια δρ. Ελένη Μαλούπα κάλεσε τους παρευρισκόμενους αιρετούς να υπογράψουν στο Βιβλίο Πρακτικών του Συμποσίου, το οποίο αποτελεί ένα έργο τέχνης που δημιουργήθηκε την προηγούμενη Ημέρα από την χαράκτρια και ζωγράφο κ. Μαρία Γεράρδη – Πασσαλή.

Σημαντική ήταν η παρουσία της Διευθύντριας του Διεθνούς Δικτύου Βοτανικών Κήπων κυρίας Suzanne Sharrock, η οποία δήλωσε ότι θα συμβάλει στη δημιουργία του Ελληνικού Δικτύου Βοτανικών Κήπων. Αναφερόμενη στη σημασία της δικτύωσης των Κήπων, η κυρία Sharrock τόνισε ότι η δημιουργία του δικτύου θα συμβάλει στην δημιουργία διεθνών συνεργασιών ανάμεσα στους Βοτανικούς Κήπους, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και στην καταγραφή των ειδών και στην προστασία της βιοποικιλότητας.
           
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη της Ελπ. Τσουρή στην εφημερίδα Hellenic News of America, Μάρτιος 2010
Επόμενο άρθροΚαλλιμασιά, «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»: «Το ζεϊμπέκικο μέσα στο χρόνο»