Αρχική Νέα Τοπικά Νέα εφετεία σε Ηράκλειο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Μυτιλήνη

Νέα εφετεία σε Ηράκλειο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Μυτιλήνη

13

 Στην ίδρυση τεσσάρων νέων, περιφερειακών Εφετείων προχωράει το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Με τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα του υπουργού Χάρη Καστανίδη, ιδρύονται, ειδικότερα, τα εξής Εφετεία, η λειτουργία των οποίων αρχίζει στις 16 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου:


* Με το πρώτο ιδρύεται Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου, που αποσπώνται από αυτήν του Εφετείου Κρήτης.


* Με το δεύτερο Π.Δ. ιδρύεται Εφετείο Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού, υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χαλκίδας και Θηβών, οι οποίες αποσπώνται από αυτήν του Εφετείου Αθηνών.


* Με το τρίτο ιδρύεται Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου αυτού υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, που αποσπώνται από το Εφετείο Πατρών.


* Με το τέταρτο ιδρύεται Εφετείο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη. Στην περιφέρεια του συγκεκριμένου Εφετείου υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου. Επίσης, «ορίζεται μεταβατική έδρα του Εφετείου Βορείου Αιγαίου ως πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου στην έδρα του Πρωτοδικείου Χίου, για εκδίκαση όλων των υποθέσεων αρμοδιότητας Τριμελούς Εφετείου, ως πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, καθώς και υποθέσεων Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων».


Από την ίδρυση των Εφετείων θα προκληθεί επιβάρυνση ύψους 320.000 ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου του Κ. Μουσουρούλη
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο ΦΟ Βροντάδου στη μνήμη του Αντωνίου Π. Στεφάνου