Αρχική Νέα Τοπικά Π. Λαμπρινούδης: απάντηση στη δήλωση της βουλευτή για την ανακοίνωση υποψηφιότητάς του

Π. Λαμπρινούδης: απάντηση στη δήλωση της βουλευτή για την ανακοίνωση υποψηφιότητάς του

7

   12/4/2010                                
   ΔΗΛΩΣΗΔυσκολεύομαι ειλικρινά να κατανοήσω τη σκοπιμότητα και τους στόχους που υπηρετεί πρόσφατη δήλωση της Βουλευτή Χίου κ. Ε. Τσουρή, με την οποία αποδοκιμάζεται η πρόθεσή μου να υποβάλλω υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Κι αυτό γιατί παρόμοια ευαισθησία δεν επέδειξε η Βουλευτής, σε επανειλημμένες, πολύ προγενέστερες δηλώσεις του κ. Α. Κοτσακά (μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), ο οποίος δεν περιορίστηκε στο να κάνει γνωστές τις προθέσεις του για το Δήμο της Χίου, αλλά επιχείρησε και να «αποκλείσει» εκ προοιμίου οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα. Φαίνεται ότι ισχύουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά», και αποκαλύπτονται σχετικές «υπόγειες διαδρομές» μακριά από το προσκήνιο.
Υπογραμμίζω ότι η δημόσια τοποθέτηση μου και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για το Δήμο Χίου, συνέχεια ξεκάθαρων απόψεων που έχω εκφράσει και  καρπός της αυτοδιοικητικής μου εμπειρίας, μπαίνουν αυτονόητα στην κρίση και στις διαδικασίες του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω, και ευρύτερα στην κρίση των πολιτών.
Είναι σαφές ότι ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες, καθώς και το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης του. Καλό είναι ωστόσο όλα αυτά να διατυπώνονται ξεκάθαρα και δημόσια χωρίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και επιλεκτικές ευαισθησίες.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου του Κ. Μουσουρούλη
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο ΦΟ Βροντάδου στη μνήμη του Αντωνίου Π. Στεφάνου