Αρχική Νέα Τοπικά Λήψη μέτρων για τα βαρέα μέταλλα στο πόσιμο νερό Δ. Αγίου Μηνά,...

Λήψη μέτρων για τα βαρέα μέταλλα στο πόσιμο νερό Δ. Αγίου Μηνά, ζητά η Νομαρχία

12


Με έγγραφο του Αντινομάρχη Παντελή Κάργατζη προς το Δήμαρχο Αγίου Μηνά, Γιάννη Παντελάρα, ζητείται η άμεση λήψη μέτρων για τα βαρέα μέταλλα στο πόσιμο νερό Δ. Αγίου Μηνά.
Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά έγγραφο, αφού προηγήθηκε ανάλογη ενημέρωση στις 31 Μαρτίου και στις 7 Απριλίου 2010.
Να σημειώσουμε ότι η φωτογραφία αρχείου είναι από κινητοποίηση το Δεκέμβρη του 2003 για το θέμα της παρουσίας υδραργύρου στο νερό τότε του Δήμου Χίου…

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται:


Όπως γνωρίζετε, το αποτέλεσμα πρόσφατης δειγματοληψίας από οικιακή βρύση στο Δήμο Αγίου Μηνά, υπερέβαινε τα ενδεδειγμένα όρια του υδραργύρου.  Λαμβάνοντας υπόψη ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ενδεχόμενο κίνδυνο για την δημόσια υγεία, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα μέτρα που έχετε λάβει για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί η Δ/νση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Ν.Α. Χίου, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, πραγματοποιήθηκαν στις 13/4/2010 τέσσερις νέες δειγματοληψίες από περιοχές του Δήμου Αγίου Μηνά, τα αποτελέσματα των οποίων θα παραλάβουμε το αργότερο εντός 15 ημερών. Παρόλα αυτά, επιμένουμε ότι είναι απαραίτητο να προβείτε σε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να διασφαλίσετε ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού που διατίθεται στους δημότες Αγίου Μηνά είναι αυτή που προβλέπεται από το νόμο. 


Ο ANTINΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


  
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΓΑΤΖΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης
Επόμενο άρθροΕΥΠΛΟΙΑ- 25o Τεύχος, Απρίλης 2010