Αρχική Νέα Τοπικά Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Boρείου Αιγαίου: Ημερίδα για ασφαλές διαδίκτυο

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Boρείου Αιγαίου: Ημερίδα για ασφαλές διαδίκτυο

22

Χίος, 14 Απριλίου  2010


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου στην αίθουσα συνεδρίων του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Χίου η ημερίδα με θέμα το Ασφαλές Διαδίκτυο.


Την Ημερίδα διοργάνωσαν η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Boρείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την ΕΛ.Μ.Ε. Χίου, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.


Ομιλητές ήταν οι:  Έλενα Χουσνή, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, Σταύρος Καραβασίλης, Καθηγητής Πληροφορικής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου, Γεώργιος Ράγκος, Εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και Μαρίνα Κυριάκου, Κοινωνική – Κλινική Ψυχολόγος. Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Χίου ενώ ακυρώθηκε η συμμετοχή της κ. Μελτίνης Χριστοδουλάκη, Υπεύθυνης του Safeline λόγω ακύρωσης της προγραμματισμένης πτήσης της από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Αθήνα.


Στον χαιρετισμό της η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κ. Δέσποινα Καλογεράκη αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και την ανάγκη ενημέρωσης τόσο των μαθητών όσο και των γονέων – εκπαιδευτικών γύρω από το Ασφαλές Διαδίκτυο και παρουσίασε μια σειρά συμπερασμάτων που προέκυψαν από τις επισκέψεις στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νησιού που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα σε συνεργασία με το Εurope Direct.


H κ. Χουσνή μετέφερε τον χαιρετισμό της Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου σημειώνοντας ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους προγραμμάτων και εκδηλώσεων με την υποστήριξη της Περιφέρειας αποδεικνύει και έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία της Γενικής Γραμματέως. Επίσης αναφέρθηκε στην ομιλία της στα αποτελέσματα διεθνών ερευνών αλλά και ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα μας και αφορούν την χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που εγκυμονεί αλλά και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook, msn, twitter κτλ) που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους εφήβους και τους νέους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης
Επόμενο άρθροΕΥΠΛΟΙΑ- 25o Τεύχος, Απρίλης 2010