Αρχική Νέα Τοπικά Τη μνήμη του Νil Erik Nilson, θα τιμήσει η Νομαρχία

Τη μνήμη του Νil Erik Nilson, θα τιμήσει η Νομαρχία

6

 «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εορτασθεί στις 9 Μαΐου η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου στα πλαίσια Εορτασμού οργανώνει με πρωτοβουλία του Νομάρχη και σε συνεργασία με το Φιλοτεχνικό Όμιλο Χίου αφιέρωμα τιμής και μνήμης στο σουηδό εκπρόσωπο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού  Νil Erik Nilson που έχασε τη ζωή του στις 07-02-1944 στο πλοίο VIRILL  μετά από φονική επιδρομή στο λιμάνι της Χίου.
   Ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο του Νομάρχη στο  σουηδό Πρέσβη στην Αθήνα, με το οποίο ζητείται η συνεργασία για περισσότερες πληροφορίες και αναζήτηση συγγενών του Ν.Ε.  Νilson.
  Οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας έχουν έλθει επίσης σε επαφή με το δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Αθ. Αδαμόπουλο, ο οποίος έχει συλλέξει πολλά στοιχεία για τον σουηδό ανθρωπιστή και ευπατρίδη για την καλύτερη οργάνωση του αφιερώματος.
  Το Τμήμα Δημόσιων Σχέσεων της Ν.Α. Χίου είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφόρηση.».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ, η αρχική πρόταση έγινε από τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Κ. Αδαμόπουλου, που έζησε στην κατοχή τα παιδικά του χρόνια στη Χίο, ο πατέρας του υπηρετούσε ως προϊστάμενος Αγροφυλακής, να τιμήσει μετά θάνατον το σoυηδό Nil Εrik Nιlson.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Boρείου Αιγαίου: Ημερίδα για ασφαλές διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΚαλλιμασιά: πανηγυρίζει το Ιερό Παράβημα του Αγίου Μακαρίου Κορίνθου