Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: πρόσκληση σε απεργία για τις 21-22/4

ΠΑΜΕ: πρόσκληση σε απεργία για τις 21-22/4

6

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

Όχι άλλη ανοχή!
«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι, νέες, μετανάστες, άνεργοι,
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΤΟ ΠΡΩΙ
Όχι άλλη ανοχή, όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ευημερία των εκμεταλλευτών μας. Να υπερασπιστούμε με τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Τα μεροκάματα και οι μισθοί όχι μόνο δεν παίρνουν αύξηση, αλλά μειώνονται είτε άμεσα με τις περικοπές της κυβέρνησης και των εργοδοτών, είτε έμμεσα μέσα από τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τον καταιγισμό των ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα τιμολόγια των υπηρεσιών, κ.ά. Σχεδιάζουν να καταργήσουν και τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ταυτίζονται με το προσδόκιμο όριο ζωής, δηλαδή το όριο θανάτου, οι συντάξεις γίνονται προνοιακά επιδόματα, καταργείται κάθε ίχνος κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας και ισχύει το “έχεις λεφτά, έχεις ασφάλιση, αλλιώς πεθαίνεις αβοήθητος”.
Οι απολύσεις γίνονται χιονοστιβάδα (στα εργοστάσια, συμβασιούχων, stage) τα ωράρια εργασίας λάστιχο που οι εργοδότες το τεντώνουν όσο θέλουν και οι τόποι δουλειάς μετατρέπονται σε εφιαλτικές “γαλέρες”. Η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια και την ίδια ώρα προετοιμάζουν νέες δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δεκάδες εργαζόμενοι στις χιώτικες επιχειρήσεις μένουν απλήρωτοι 3 – 5 μήνες με την απειλή της απόλυσης ή τη μείωση ημερών και ωρών!
Ισοπεδώνουν τα πάντα
* Στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις κοστίζουν ζωές και αρκετοί πεθαίνουν, περιμένοντας για ένα ραντεβού. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι εντελώς ανασφάλιστοι και την ίδια ώρα η πρόσβαση στο γιατρό και το φάρμακο γίνεται όλο και πιο ακριβή προς όφελος ελάχιστων που θησαυρίζουν.
* Στα σχολεία ετοιμάζουν τάξεις των 30 και των 40 μαθητών, περικόπτουν κονδύλια και αναζητούν σπόνσορες και μονοπώλια χρηματοδότες, διδάσκουν ό,τι σάπιο, άχρηστο και αντιδραστικό στα παιδιά μας και το χαρτί που τους δίνουν δεν κάνει πια ούτε για τη λεγόμενη “κορνίζα”.
Η κυβέρνηση και οι εργοδότες με καταιγιστικούς ρυθμούς κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας, στην τάξη μας, σε βάρος όλων των εργαζομένων στις πόλεις και τα χωριά.
Στην κυριολεξία μας λεηλατούν με:
* Περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
* Περικοπή κατά 30% στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.
* Γενική μείωση 7% των αποδοχών όσων εργάζονται σε ΝΠΙΔ, τα οποία εξαρτώνται από το δημόσιο.
* Μείωση του κονδυλίου για υπερωρίες κατά 30%.
* Πάγωμα όλων των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
* Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, από 19% σε 21%, από 9% σε 10% και από 4,5% σε 5%.
* Αύξηση 35% στις τιμές των καυσίμων.
* Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα.
* Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά.
* Κατάργηση επί της ουσίας του αφορολογήτου ορίου, αφού θα συνδέεται με την προσκόμιση αποδείξεων.
* Περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων.
* Περικοπές 200 εκατομμυρίων ευρώ στο υπουργείο Παιδείας.
* Πάγωμα όλων των προσλήψεων στο δημόσιο.
* Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
* Νέα φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων με αύξηση της άμεσης φορολογίας.
Αξιοποιεί έναν τεράστιο προπαγανδιστικό μηχανισμό (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση κ.λπ.), επιχειρώντας μαζική λοβοτομή και αποπροσανατολισμό, ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει όχι μόνο την εντύπωση ότι ο κόσμος στηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και να πετύχει τμήματα του λαού να στηρίζουν μαζικά αυτόν τον εφιάλτη, χωρίς μέχρι στιγμής οι προσπάθειές της να αποδίδουν καρπούς.
Στηρίζεται και αξιοποιεί τη στάση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που σχεδιασμένα, συστηματικά αρνούνται το συντονισμό της δράσης, την κλιμάκωση των αγώνων, επιδιώκουν την εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων, την απογοήτευση, ώστε να υλοποιηθούν τα κυβερνητικά μέτρα. Ιδιαίτερα οι ευθύνες των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι τεράστιες και ιστορικές.
Δε φτάνει που στήριξαν όλα τα αντεργατικά μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα βάζουν πλάτες στις κυβέρνηση και την καπιταλιστική εργοδοσία για να αποδεχθεί η εργατική τάξη την ταφόπλακα στα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,
Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια
Μας ζητάνε αιματηρές θυσίες για να σωθούν ή να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα ότι πασχίζουν για το συμφέρον του τόπου. Εξαπατούν αδίστακτα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει τέλος στον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τα ΔΣ των Συνδικάτων, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να δώσουν με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
* Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.
* Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικού νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
* Να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400 ευρώ βασικός μισθός).
* Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150 ευρώ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, κ.ά.).
Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Εμείς δημιουργούμε όλο τον πλούτο και τον αρπάζουν οι λίγοι. Είμαστε οι πολλοί. Εχουμε τη δύναμη. Είναι ώρα να πάρουμε τις αποφάσεις μας. `Η αυτοί ή εμείς. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός.


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: Για τη Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων
Επόμενο άρθρο“HUMAN TOUCH ”movin’ “, από την Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη