Αρχική Απόψεις Aρθρα Παντελής Στεφάνου: ιδανική επιλογή η υποψηφιότητα Π. Λαμπρινούδη στο Δήμο Χίου

Παντελής Στεφάνου: ιδανική επιλογή η υποψηφιότητα Π. Λαμπρινούδη στο Δήμο Χίου

55


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι πολίτες της Χίου πληροφορήθηκαν, δια στόματος υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου, ότι το νησί μας, μετά την προωθούμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση, θα αποτελεί πλέον έναν ενιαίο Δήμο. Έναν Δήμο που όλοι ευελπιστούμε να δώσει λύσεις στις δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν λόγω της ασαφούς κατανομής των αρμοδιοτήτων στην προηγούμενη μορφή αυτοδιοίκησης. 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση συνέπεσε με την  ανακοίνωση του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, με την οποία εξέφρασε τη διάθεσή του να είναι υποψήφιος στον ενιαίο Δήμο της Χίου, σεβόμενος τις διαδικασίες επιλογής. Θεωρούμε ευτυχή τη συγκυρία της ανακοίνωσης των προθέσεων του Νομάρχη, καθώς πιστεύουμε ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στο Δήμο της Χίου θα αποτελέσει ιδανική επιλογή.


Άλλωστε, όλοι οι πολίτες της Χίου γνωρίζουν ότι στο μεταβαλλόμενα σκηνικό της αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, αποκτά  ιδιαίτερη βαρύτητα η αξιοποίηση της αυτοδιοικητικής γνώσης και εμπειρίας τόσο για την προώθηση των τοπικών μας θεμάτων όσο και για την κατά το δυνατό καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του νέου δήμου. Όντας μακράν ο πλέον αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός – με βάση τα έργα και την απορρόφηση πιστώσεων – αποτελεί σημαντική εγγύηση για την μελλοντική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του νέου Δήμου.
Έχοντας διαγράψει μια πολυετή διαδρομή στα κοινά που μας  επιτρέπει να έχουμε βαθιά γνώση των προβλημάτων του νομού και των ζητημάτων που απασχολούν όχι μόνο την πόλη αλλά  όλους τους Δήμους και τους οικισμούς του νομού και με ισχυρή παρακαταθήκη το πλούσιο έργο και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι συμπατριώτες μας στις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, θεωρούμε φυσική συνέχεια την ενεργό εμπλοκή μας στο νέο αυτοδιοικητικό σκηνικό.
Μαζί με όλα σχεδόν τα στελέχη του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» στηρίζουμε την πρόθεση του νομάρχη και θα είμαστε δίπλα του εφόσον επιλεγεί από τις διαδικασίες γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες και να εφράσουμε τη δυναμική που εγγυάται καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας.
Το σημαντικότερο όμως που θα πρέπει να απασχολεί όλους μας αυτή τη χρονική περίοδο, είναι η μελέτη του νέου πλαισίου, ο τρόπος οργάνωσης των νέων δήμων και περιφερειών, η παραγωγή ουσιαστικών προτάσεων πολιτικής και η κατάθεση για διαβούλευση πρωτοπόρων και ριζοσπαστικών προτάσεων για τη Χίο που θα προσδιορίζουν το μέλλον της Χίου και των νησιών μας, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες.


Παντελής Στεφάνου
Ιατρός
Πρόεδρος Ν.Σ. Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Boρείου Αιγαίου: Ημερίδα για ασφαλές διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΚαλλιμασιά: πανηγυρίζει το Ιερό Παράβημα του Αγίου Μακαρίου Κορίνθου