Αρχική Νέα Τοπικά Εκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη

Εκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη

15

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο ΔΣ του συλλόγου Απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καλεί το Χιώτικο λαό στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εκπρόσωπο της επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ Χαράλαμπο Κανόνη.
Ο Χαράλαμπος Κανόνης δολοφονήθηκε το Μάρτη του 1948 κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Χίο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κλειδού στο Βροντάδο την Κυριακή 25 Απρίλη 2010 στις 11:30 στον τόπο της δολοφονίας του.

Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης της πλουτοκρατίας, της ΕΕ ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού όπου η παραχάραξη της ιστορίας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, το εργατικό κίνημα οφείλει όχι μόνο να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη και τις εμπειρίες του αγώνα του ΔΣΕ για τις νέες γενιές αλλά και να εμπνευστεί για την πάλη στο σήμερα. Πάλη μακροχρόνια, με σύγχρονες θυσίες, που σαν στόχο της πρέπει να έχει την αποφασιστική ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Αταλάντευτα και με βάση τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό.


*Στις 11:00 το πρωί θα προηγηθεί επίσκεψη στο καλύβι που ήταν κρυμμένος ο αντάρτης στον άγιο Στέφανο. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΩδείο ΑΙΓΕΑΣ: σεμινάριο με τη σοπράνο Μαρία Θωμά
Επόμενο άρθροΝένητα-Απόλλων Αθηνών στο Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας στο ποδόσφαιρο