Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 22/4- κάλεσμα

Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 22/4- κάλεσμα

7

Απεργία  την Πέμπτη 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010. 

                   Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Τα μέτρα της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. κατεδαφίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και ισοπεδώνουν την κοινωνία.  Το κοινωνικό μέτωπο αντίστασης για την ανάκληση των μέτρων και την απόκρουση νέων, είναι υπόθεση του καθένα μας.
Οι κυβερνητικές ευθύνες, η πολιτική της Ε.Ε., το παιχνίδι διεθνών οργανισμών και διαφόρων οίκων, είναι συγκεκριμένα, ορατά και αδιαμφισβήτητα.  Βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας μετά τη μεταπολίτευση.  Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των Τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Η χώρα πλέον βρίσκεται προ των πυλών του ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.  Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας.  Μειώνουν κατακόρυφα τα εισοδήματά μας, στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επικρατούν και τα αντιλαϊκά μέτρα και η επίθεση δεν έχει τέλος.  Χάνουμε τον 14ο και 13ο μισθό και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο.  Με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προωθείται η κατάργηση και η συγχώνευση πολλών υπηρεσιών και η απόλυση συμβασιούχων.
Το Τ.Π.Δ.Υ. αδυνατεί να καταβάλλει το εφάπαξ στους δικαιούχους.  Ανάλογα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στο ΜΤΠΥ και στο ΤΕΑΔΥ.  Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ για εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών και για να περιορίσει τις δαπάνες του Κράτους προωθεί νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό.  Η υγειονομική μας περίθαλψη καταρρέει.
Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.  Όλοι στην  24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010  ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:
* Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα και να δοθούν πραγματικές αυξήσεις
* Στήριξη των ασφαλιστικών μας  ταμείων:  Τ.Π.Δ.Υ. και ΟΠΑΔ
* Να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ
* Δίκαιο φορολογικό σύστημα και
Αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα. Απεργούμε και διαδηλώνουμε.  Βγαίνουμε στους δρόμους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 στις 11.00, κάτω από τον ΟΙΚΟ ΧΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ


Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ποντοπόρο ναυτιλία
Επόμενο άρθροΠροβολή της Χίου μέσω ASTRA airlines