Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση υπουργείου στην ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τις Φυλακές Χίου

Απάντηση υπουργείου στην ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τις Φυλακές Χίου

30

 Τρίτη, 20.4.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για μετά το 2016 προβλέπεται «πιθανή μετεγκατάσταση της Δικαστικής Φυλακής Χίου εκτός του αστικού ιστού της πόλης, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξευρεθεί και θα παραχωρηθεί κατάλληλο γήπεδο». Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε  σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Χίου Κωστή Μουσουρούλη.


Ο Βουλευτής Ν. Χίου, έχοντας υπόψη την Αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης των Καταστημάτων Κράτησης, έθεσε προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα κριτήρια που πρέπει να ικανοποιούνται για την ανάπτυξη του προγράμματος κατασκευής των νέων φυλακών, ώστε να συμπεριληφθεί στο νέο σχέδιο η απομάκρυνση της Δικαστικής Φυλακής από τον αστικό ιστό της Χίου, καθώς εμπίπτει στα κριτήρια αυτά.


Το αναθεωρημένο σχέδιο έχει παραδοθεί από την «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.


Όπως προκύπτει από την απάντηση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υποδομών, μόνο τα προγενέστερα της αναθεώρησης του σχεδίου και ευρισκόμενα στη φάση της υλοποίησης, Σωφρονιστικά Καταστήματα προωθούνται, ενώ τα πιθανά σχεδιαζόμενα παραπέμπονται για μετά το 2016.    


Ειδικότερα για τις φυλακές Χίου, η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης θέτει ως επιπλέον προϋποθέσεις, ακόμη και για την ένταξη του έργου, μετά το 2016 στο σχετικό πρόγραμμα, την ύπαρξη οικοπέδου, την πιστοποίηση της καταλληλότητάς του, καθώς και τις αναγκαίες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, χωρίς, ωστόσο, να δεσμεύεται για ενέργειες της «Θέμις Κατασκευαστικής ΑΕ» προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: Για τη Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων
Επόμενο άρθρο“HUMAN TOUCH ”movin’ “, από την Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη