Αρχική Απόψεις Aρθρα Χαιρετισμός από Κων/νο Βίκτωρ Χατζησταμάτη- εκπρόσωπο ΕΤΕ σε Διημερίδα για τις ΑΠΕ

Χαιρετισμός από Κων/νο Βίκτωρ Χατζησταμάτη- εκπρόσωπο ΕΤΕ σε Διημερίδα για τις ΑΠΕ

27

 ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 Διημερίδα της 15ης & 16ης Απριλίου 2010
Αίθουσα Συνεδρίων ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δήμου Χίου
Διοργάνωση: Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χίου
της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
Συνδιοργάνωση: 1ο ΕΠΑΛ Χίου-ΕΠΑΣ Χίου-1ο ΣΕΚ Χίου-ΕΠΑΛ Καρδαμύλων


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΕΤΕ
Eκπροσώπηση από Οργανωτικό Γραμματέα ΕΤΕ

Κυρίες & Κύριοι,
Αληθινά το λέμε σε σας που στα χέρια κρατάτε τις τύχες των λαών.
Αληθινά σε σας το λέμε που τη ζωή μας στα χέρια σας κρατάτε.
Αληθινά το λέμε γιατί ζωές παιδιών ν΄ανθίσουν δεν θ΄αφήσετε.
Αληθινά σας το λέμε υπάρχει πρόβλημα.

Τα λόγια αυτά ακόμη αντηχούν στους χώρους του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου της Χίου από τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής (Τ.Ε.Σ) Χίου, το 1995. Τη δεκαπενταετία που ακολούθησε συνοδεύτηκαν και ενισχύθηκαν από εκατοντάδες φωνές μαθητών σχολείων του νησιού ως έκκληση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη πολιτική εκ μέρους των κρατών, αλλά και της χώρας μας, στα θέματα ευαισθησίας για το Περιβάλλον και ειδικά για την μη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).
Σήμερα ως Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.) και εκ μέρους της, χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την παρούσα διημερίδα σας, αφού η ανάγκη παγκόσμιας επίλυσης θεμάτων εξοικονόμησης ενέργειας είναι υπέρ το δέον επιτακτική.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου σύσσωμη υποστηρίζει για μια ακόμη φορά την προσπάθεια αυτή, παρόντος του πάντοτε δημιουργικού και άοκνου εργάτη της Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παύλου Καλογεράκη, της ψυχής της διοργάνωσης Αναπληρωτή Προϊσταμένου Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Γεώργιου Κλούβα, του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού κ. Κωνσταντίνου Βούκουνα και του Διευθυντή 1ου ΕΠΑ.Λ. Χίου κ. Μάριου Αβδελιώδη.
Μας χαροποιεί επίσης το γεγονός ότι, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Εμμανουήλ Κακάρογλου, Βασίλειος Παπαευθυμίου και Σταύρος Πάγκαλος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους, έχουν δείξει στην Χίο ιδιαίτερη αγάπη και συνδιοργανώνουν την παρούσα εκδήλωση.
Μας χαροποιεί τέλος ιδιαίτερα το γεγονός ότι, μεταξύ των ομιλητών είναι ο κος Μιχάλης Βραχόπουλος που είχα την τύχη να έχω καθηγητή από τα φοιτητικά μου χρόνια, ο οποίος με τη στάση ζωής του, αποδείκνυε και αποδεικνύει ακόμη την αγάπη του για τη ζωή, για τον άνθρωπο, για το διδακτικό του αντικείμενο, καθιστώντας μας κι απόψε κοινωνούς μιας συνιστώσας του έργου του.
Με τα λίγα λόγια αυτά χαιρετίζω για μια ακόμη φορά την έναρξη της παρούσας Διημερίδας, ευχόμενος η πληροφόρηση που θα δοθεί να είναι επ΄ ωφελεία όλων των παρισταμένων, του τόπου μας, της Χίου.


Θα κλείσω με μια πρόταση:
Έχουμε εθιστεί στο Αθηνοκεντρικό Μοντέλο μετάδοσης γνώσης. Σήμερα χαίρομαι που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως μπορεί να υπάρξει και το αντίθετο. Προτείνω λοιπόν με την έγκρισή σας, το υλικό της διημερίδας να αποσταλεί σε cd στην Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών που θα το διανείμει εκ μέρους σας, μέσω των Παραρτημάτων της, σε όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστώ
Χίος 15/04/2010
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης
Υπεύθυνος Π.Τ. Βορείου Αιγαίου της Ε.Τ.Ε.
Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Τ.Ε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ποντοπόρο ναυτιλία
Επόμενο άρθροΠροβολή της Χίου μέσω ASTRA airlines