Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη σε Πρωθυπουργό με αίτημα την κατάργηση της βίζας για τούρκους...

Επιστολή Νομάρχη σε Πρωθυπουργό με αίτημα την κατάργηση της βίζας για τούρκους πολίτες

6


Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Α. Παπανδρέου απέστειλε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με την οποία επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ζητά να εξεταστεί το θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
Συγκεκριμένα στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε
Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς.
Στο πλαίσιο αυτό η αξιοποίηση της ροής επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία προς τα νησιά μας, αποκτά ουσιαστική σημασία. Ωστόσο, η υποχρέωση έκδοσης τουριστικής βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες λειτουργεί αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων, στερώντας τελικά από τα νησιά έναν πολύτιμο πόρο τουριστικής ανάπτυξης.
Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα, θα παρακαλούσα στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στη χώρα μας, να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης της τουριστικής βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, για τις αυθημερόν επισκέψεις.
Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη σημασία του θέματος και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση


Πολύδωρος Λαμπρινούδης
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ξενάκης: αποχαιρετιστήρια επιστολή στο προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνεδρίαση της Ν.Ε.Τ.Π., 28/4