Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση ΚΚΕ για την Κατεδάφιση κτιρίου «Λάδης» στο κέντρο της πόλης της...

Ερώτηση ΚΚΕ για την Κατεδάφιση κτιρίου «Λάδης» στο κέντρο της πόλης της Χίου

9


  ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα την “Κατεδάφιση κτιρίου «Λάδης» στο κέντρο της πόλης της Χίου”, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Ζητούν να μάθουν τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να υλοποιηθεί απόφαση του Δ.Σ. Χίου.
Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:


   Με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου αποφασίστηκε η κατεδάφιση του κτιρίου «Λάδης», στη συμβολή των οδών Λάδης και Κανάρη, στο κέντρο της πόλης της Χίου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 χωρίς οικοδομική άδεια. Με την κατεδάφισή του θα αναδειχθούν το διατηρητέο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας και το τείχος του Κάστρου της Χίου δεδομένου ότι το κτίριο αυτό βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου το οποίο αποτελεί διατηρητέο, ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο .
   Όμως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Δ/νση Τοπ. Αυτ/σης και Δ/νσης Ν. Χίου) εμποδίζει την εκτέλεση της κατεδάφισης με το να μην επικυρώνει την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής.
  
   ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα πρόκειται να πάρουν προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου και να προχωρήσει άμεσα η κατεδάφιση του κτιρίου Λάδης;
     
     
Οι βουλευτές
Σταύρος Σκοπελίτης

Κώστας Καζάκος


Βέρα Νικολαΐδου
     

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ξενάκης: αποχαιρετιστήρια επιστολή στο προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνεδρίαση της Ν.Ε.Τ.Π., 28/4