Αρχική Νέα Τοπικά Συνέντευξη τύπου του Κοσμήτορα Πανεπιστημίου Αιγαίου Ι. Καρκαζή για το πανεπιστημιακό άσυλο

Συνέντευξη τύπου του Κοσμήτορα Πανεπιστημίου Αιγαίου Ι. Καρκαζή για το πανεπιστημιακό άσυλο

12

Ως ασήμαντο χαρακτήρισε το συμβάν των συμπλοκών των συμμοριών που φέρεται να βρίσκουν καταφύγιο στο χώρο του Πανεπιστημίου και ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση  δεν  χρησιμοποιείται το πανεπιστημιακό άσυλο ως καταφύγιο από ομάδες νεαρών, ο κοσμήτορας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Ιωάννης Καρκαζής.

«Έχουμε πετύχει  τον διάλογο μεταξύ καθηγητών και μαθητών ως πανεπιστημιακή κοινότητα και διαβεβαιώνουμε τον κόσμο της Χίου, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται», τόνισε ο κ Καρκαζής, που χαρακτήρισε την χρονική περίοδο που διανύουμε ως «πονηρή», εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ. 
Για «ατυχές γεγονός»  έκανε λόγο ο καθηγητής πανεπιστήμιου Λεωνίδας  Μαρούδας, ενώ ο εκπρόσωπος των φοιτητών Γιώργος Μπιράκης έκανε λόγο ακόμα και για «προσπάθειες» που  γίνονται προκειμένου να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.
«Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι μια κατάκτηση και δεν πρόκειται να μας την αφαιρέσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κοινή τοποθέτηση όλων ήταν η εξεύρεση των αιτιών που οδηγούν τους νέους σε παραβατική συμπεριφορά  κάτι για το οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα  προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση ημερίδας στην οποία, με την συμβολή ειδικών , θα εξεταστεί διεξοδικά το θέμα.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν και αξιωματικοί της διεύθυνσης Ασφαλείας Χίου που τόνισαν ότι δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη και δράση συμμοριών στη Χίο.

 

 ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΔΑ-TV

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ποντοπόρο ναυτιλία
Επόμενο άρθροΠροβολή της Χίου μέσω ASTRA airlines