Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ποντοπόρο ναυτιλία

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την ποντοπόρο ναυτιλία

15

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


 Προς τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και


την κ. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας


 Θέμα: Η ανάθεση της ευθύνης για την ποντοπόρο Ναυτιλία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


 Όπως έγινε γνωστό, η Κυβέρνηση προτίθεται να αναθεωρήσει την απόφαση που η ίδια έλαβε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της για αποστρατιωτικοποίηση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα σχέδια να ανατεθεί η ευθύνη της ποντοπόρου Ναυτιλίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν υποταγή στις επιθυμίες των εφοπλιστών, οι οποίοι εξαρχής είχαν αντιταχθεί στην υπαγωγή της ναυτιλίας σε οικονομικό υπουργείο.


Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή που απαιτείται εθνική πολιτική και στρατηγική για τη ναυτιλία να ανατίθεται στο πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα, «επιτελικός» ρόλος για την ποντοπόρο ναυτιλία! Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι η πλήρης απεμπόληση της δυνατότητας άσκησης επιτελικού ρόλου από τη δημοκρατική πολιτεία στον τομέα της ναυτιλίας και η διαιώνιση της αντιμετώπισης της ως ένα άθροισμα ανεξέλεγκτων επιχειρηματικών κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων.


 Ερωτώνται ο κ. Αντιπρόεδρος και η κ. Υπουργός


 1.      Πώς αιτιολογείται με επιστημονικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς όρους η ανάθεση της ποντοπόρου Ναυτιλίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;


2.      Προτίθεται η κυβέρνηση να επιμείνει στο σχέδιο αυτό;


 Αθήνα 20 Απριλίου 2010


  Ο ερωτών βουλευτής


 Θοδωρής Δρίτσας

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: Για τη Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων
Επόμενο άρθρο“HUMAN TOUCH ”movin’ “, από την Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη