Αρχική Νέα Τοπικά Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια

8

 Πρόσκληση σε δύο για το handling από την ΥΠΑ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, για διάστημα 12 +6 μήνων, απέστειλε προς τους δύο μεγάλους handlers (Goldair και Swissport), που δραστηριοποιούνται στα 5 μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.


Μετά την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού, εξαιτίας εισήγησης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του, η ΥΠΑ προχωρεί σε απευθείας ανάθεση δραστηριοποίησης στους περιφερειακούς αερολιμένες της χώρας, στις κατηγορίες 3 «Υπηρεσίες αποσκευών» και 5 «Υπηρεσίες στην πίστα».


Οι δύο εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης θα πρέπει εντός 5 ημερών να καταθέσουν τις προτάσεις τους με τα ανάλογα δικαιολογητικά, προκειμένου για διάστημα 12 μηνών να αναλάβουν έργο, το οποίο και σε κάθε περίπτωση λήγει αυτοδικαίως κατά την ημερομηνία έναρξης εργασιών των φορέων που θα επιλεγούν κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας. Ωστόσο, με απόφαση της ΥΠΑ, μπορεί η χρονική διάρκεια να παραταθεί για 6 μήνες.


Πάντως, σύμφωνα με την ΥΠΑ, το δικαίωμα δραστηριοποίησης σε αερολιμένες της επιλογής του φορέα θα συναρτάται, κατόπιν σχετικής διαπραγμάτευσης, με την υποχρέωση να δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα και σε άλλον ή άλλους αερολιμένες για την εξυπηρέτηση του οποίου δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.


Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, τα αεροδρόμια αυτά είναι: Χανίων, Κω, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Ικαρίας, Ν. Αγχιάλου, Καστοριάς, Κοζάνης, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου, Νάξου, Σύρου, Κεφαλονιάς, Aράξου, Aκτιου, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Σκιάθου, Μήλου, Σκύρου, Χίου, Καλύμνου, Λέρου, Καρπάθου, Ιωαννίνων, Λήμνου, Κυθήρων, Καβάλας, Σητείας, Πάρου, Κάσου.


Με τη διαδικασία αυτή, η ΥΠΑ απελευθερώνει το handling, βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο της παροχής επίγειας εξυπηρέτησης των περιφερειακών αερολιμένων, που κρατά εδώ και 54 χρόνια, από την Ολυμπιακή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Ηλ. Αγγελάκος:Χρέη, κλέη και Ιούλιος Καίσαρ
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου με συζήτηση για τον τουρισμό