Αρχική Νέα Τοπικά Νέα Αντίληψη για ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ: είμαστε παρόντες αλλά… ιστορικό λάθος ο ένας Δήμος

Νέα Αντίληψη για ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ: είμαστε παρόντες αλλά… ιστορικό λάθος ο ένας Δήμος

7

 Χίος 28-4-2010    
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με το σχέδιο Καλλικράτης στη δημιουργία ενός δήμου για το νησί της Χίου ο Γιάννης Χαλλιορής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία ενός δήμου για το νησί της Χίου ανήκει στη σφαίρα της υπερβολής και  του ιστορικού λάθους.
Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι ο Καλλικράτης αποτελεί ευκαιρία ανάταξης του θεσμού της αυτοδιοίκησης και του τόπου, που δεν πρέπει να χαθεί στη δίνη προσωπικών ή κομματικών σκοπιμοτήτων.
Οι λόγοι αυτοί μας υποχρεώνουν να επαναλάβουμε πως οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης – ούτε βέβαια προνόμιο του κυβερνώντος κόμματος – αλλά πρέπει να διατρέχουν την τοπική κοινωνία, να την εμπνέουν και να την κινητοποιούν. Διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι προδιαγεγραμμένα, οικτρά και καταδικαστικά.
Τούτη εδώ είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης. Ας μιλήσουν όλοι, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, τακτικισμούς ή υπεκφυγές. Συμφωνούν ή όχι με τις κυβερνητικές επιλογές;
Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ θα συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο δηλώνοντας, σε κάθε περίπτωση, παρούσα και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της.»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- Παγκόσμια Μέρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία
Επόμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση Γ. Μακριδάκη στο Παγκράτι