Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη στα ΜΜΕ για το έργο φράγμα Κόρης Γεφύρι- ανταπάντηση στη...

Επιστολή Νομάρχη στα ΜΜΕ για το έργο φράγμα Κόρης Γεφύρι- ανταπάντηση στη Δημοτική Αρχή Χίου

9


Την ακόλουθη επιστολή με τις θέσεις του για το έργο του φράγματος στη θέση Κόρη Γεφύρι απέστειλε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, με αφορμή -όπως αναφέρει- πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Χίου και του προέδρου της ΔΕΥΑΧ:

κ. Διευθυντά
Σε πρόσφατες τοποθετήσεις τους τόσο ο κ. Δήμαρχος Χίου –στο Δημοτικό Συμβούλιο-, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Ι . Μουρούνας, επιχείρησαν να επιρρίψουν ευθύνες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου για δήθεν «υπονόμευση» του έργου Φράγμα Κόρης Γεφύρι.
Θεωρώντας ότι και η ψευδολογία έχει τα όρια της, καθώς και η προσπάθεια διασποράς ευθυνών, οφείλω να υπενθυμίσω τα εξής:

 


1. Την αμαρτωλή ιστορία των λεγόμενων «συνοδών έργων» του Φράγματος, κόστους 5.063.000 € την αποκάλυψε με επιμονή η Ν.Α. Χίου από την αρχή του 2008, παρά τη σπουδή των κ.κ. Βρουλή και Μουρούνα να τα αναθέσουν παράτυπα και παράνομα. Τελικά με απόφαση του τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Ι .Λέκκα αποφεύχθηκε αυτή η παρανομία.
2. Με επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας, είχαμε εγκαίρως επισημάνει τα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου, τις ευθύνες του αναδόχου και της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η πραγματικότητα δυστυχώς μας δικαίωσε, αφού το έργο παραμένει ημιτελές, ενώ το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης κάλεσε τον ανάδοχο να ολοκληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις  που απορρέουν από την αρχική σύμβαση του έργου.
3. Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Χίου και η ΔΕΥΑΧ απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν, αν δεν υπέθαλψαν κιόλας παράτυπες πρακτικές. Σήμερα έρχονται να μιλήσουν για δήθεν υπονόμευση του έργου, ενώ δεν έκαναν απολύτως τίποτε για την ολοκλήρωσή του.
Καταληκτικά επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά την πάγια θέση μας: το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και να είναι λειτουργικό για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος της πόλης της Χίου. Οι πολιτικές, και τυχόν άλλες, ευθύνες για την τραγική καθυστέρηση του πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο. Καλό είναι στη βάση αυτή να συμφωνήσει επιτέλους και η πολιτική ηγεσία του Δ. Χίου και της ΔΕΥΑΧ, χωρίς να προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες που τη βαραίνουν.
Η Ν.Α. Χίου, δικαιωμένη από τα γεγονότα θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, ακόμα κι αν γίνεται «ενοχλητική» σε ορισμένους.  
  Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- Παγκόσμια Μέρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία
Επόμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση Γ. Μακριδάκη στο Παγκράτι