Αρχική Νέα Τοπικά Ν.Α.Χ.: Κοινοποίηση αιτήματος φορέων του Αιγαίου προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα...

Ν.Α.Χ.: Κοινοποίηση αιτήματος φορέων του Αιγαίου προς τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα της βίας σε τούρκους επισκέπτες

11

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με το αίτημα που έχει υποβληθεί προκειμένου να εξεταστούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας σε τούρκους επισκέπτες, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα νησιά του Αιγαίου, σας διαβιβάζουμε σχετικό αίτημα που υποβάλλαμε μαζικοί φορείς των νομών του ανατολικού Αιγαίου προς τον Πρωθυπουργό της χώρας τον Μάρτιο του 2010.
      Όπως προκύπτει και από το συνημμένο κείμενο, καθώς και από τις προηγούμενες επιστολές μας, το αίτημα για την επανεξέταση των κριτηρίων της βίζας σε τούρκους επισκέπτες αποτελεί χρόνιο αίτημα του συνόλου των μαζικών φορέων των νομών του ανατολικού Αιγαίου, το οποίο έχει προκύψει από την εξέταση των αναγκών των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, και επιβάλλεται η νηφάλια εξέταση του αιτήματος αυτού.
      Το νόημα της επίμαχης φράσης σε χθεσινή μας ανακοίνωση (28/4/2010), ήταν ότι η αναπτυξιακή υστέρηση των νησιών, και η γήρανση του πληθυσμού, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο θετικό –δηλαδή με πρωτοβουλίες  αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως, εν προκειμένω η κατάργηση της βίζας για τις αυθημερόν επισκέψεις.
      Μακριά από μας οι σκέψεις για οποιουδήποτε χαρακτήρα «εποικισμούς». Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία οφείλεται σε παρανόηση ή σε μη σαφή διατύπωση.


     Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ