Αρχική Νέα Τοπικά Διεύθυνση Β’Βαθμιας προς υπουργείο για συνέχιση λειτουργίας Εκκλησιαστικού Λυκείου

Διεύθυνση Β’Βαθμιας προς υπουργείο για συνέχιση λειτουργίας Εκκλησιαστικού Λυκείου

8


Την ακόλουθη επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας ΄Αννα Διαμαντοπούλου, Υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου και με κοινοποίηση μεταξύ άλλων στο Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο, σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Λυκείου Χίου απέστειλε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χίου.
Συγκεκριμένα ο Παύλος Καλογεράκης αναφέρει:

” Επειδή υπήρξε υπηρεσιακή πληροφόρηση , αλλά και δημοσιεύματα, σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, επιτρέψτε μας να σημειώσουμε τα εξής:
α. Το σχολείο έχει δικό του διδακτήριο με άνεση χώρων.
β. Το μαθητικό δυναμικό είναι επί σειρά ετών μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) μαθητών. ( Κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν εικοσιοκτώ (28) μαθητές) .
γ. Το Οικοτροφείο του σχολείου μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι είκοσι (20) μαθητές και τούτο αποτελεί μέγιστη προσφορά για παιδιά από οικογένειες εκτός Χίου, που έχουν ανάλογη ανάγκη. Φέτος φιλοξενούνται πέντε (5) μαθητές.
δ. Καλύπτομε όλες τις λειτουργικές διδακτικές ανάγκες του σχολείου με διάθεση – απόσπαση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου τους.
ε. Η λειτουργία του σχολείου ποτέ δε μας δημιούργησε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα, αντιθέτως μάλιστα αποτελεί «καταφύγιο» για κάποιους νέους μας.


 Κατόπιν τούτων, γνώμη της Υπηρεσίας μας είναι πως οι προτάσεις για κατάργηση του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βορείου Αιγαίου είναι ανεδαφικές.”