Αρχική Νέα Τοπικά Δ.Α.Σ. – O.Τ.Α: κάλεσμα για απεργία, κατάληψη Δημαρχείων

Δ.Α.Σ. – O.Τ.Α: κάλεσμα για απεργία, κατάληψη Δημαρχείων

6

 Δ.Α.Σ. – O.Τ.Α


               http://www.poeota.gr/dasota      e-mail: das-ota@poeota.gr    FAX: 2103802864            


 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


 Με απεργιακό πόλεμο να απαντήσουμε στον καθημερινό αντεργατικό πόλεμο του  μαύρου μετώπου κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –ΝΔ-ΛΑΟΣ , Ευρωπαϊκής  Ενωσης και Δ.Ν.Τ. που από κοινού τσακίζουν τα δικαιώματά μας.


Αφού με την εξουσία τους  ακυρώνουν τη  ζωή  μας και των παιδιών μας ας ακυρώσουμε και εμείς την εξουσία τους .


Από κάθε σωματείο από κάθε γενική συνέλευση ένα αποφασιστικό μήνυμα πρέπει να στείλουμε ,ποτέ πια ΠΑΣΟΚ , ποτέ πια  ΝΔ.  


Στη βαρβαρότητα των μέτρων τους λέμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος που έχει σαν κριτήριο το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη. Λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων .


Καταργούν   13ο και 14ο μισθό και σύνταξη και μειώνουν και άλλο τα επιδόματα .           Ισοπεδώνουν  τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης ,


   Αυξάνουν  έμμεσους και άμεσους φόρους,


  Πραγματοποιούν  απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στον κλάδο μας  με όχημα τον «Καλλικράτη»  και  επεκτείνουν τις  ιδιωτικοποιήσεις σε παιδεία ,υγεία κατά παραγγελία των πολυεθνικών.


Δεν  μένει άλλος δρόμος Τώρα με το ΠΑΜΕ


 Διεκδικούμε :


Να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλα τα αντιλαϊκά μέτρα


Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.


Να μην περάσει ο «Καλλικράτης


Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.


Σύνταξη στα 60 για άνδρες ,στα 55 γυναίκες και 55-50 αντίστοιχα στα Β.Α.Ε.


Συνάδελφοι – σες


  H επίθεση είναι  σφοδρή και ενιαία απέναντι στο σύνολο της εργατικής τάξης ( δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ) και γιαυτό στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ την Παρασκευή καταθέσαμε πρόταση για:


 Αμεση σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου, με θέση για συντονισμό με άλλους κλάδους


Γενικές Συνελεύσεις όλων των σωματείων  Δευτέρα ,Τρίτη  ,


με πρόταση για 48ωρη απεργία την Τετάρτη – Πέμπτη και κλιμάκωση , με ένα πλαίσιο αιτημάτων ενάντια στο σύνολο των μέτρων της κυβέρνησης ,για τους μισθούς ,τον Καλλικράτη, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις.


Οι ευθύνες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι σοβαρές γιατί πάντα  υπονόμευε  την  προσπάθειας να αναπτυχθούν αγώνες ενάντια στον πόλεμο του κεφαλαίου.


Πότε δεν γνώριζαν , πότε περίμεναν την κατάθεση νομοσχεδίων, πότε πέρναγαν σε ανοιχτή απεργοσπασία , πότε έβλεπαν  σε θετική κατεύθυνση το σχέδιο «Καλλικράτης», πότε έβλεπαν ασάφειες και σήμερα παραμένοντας στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προσπαθούν να εκτονώσουν αντιδράσεις ,να εγκλωβίσουν τον κλάδο σε αδιέξοδες κινητοποιήσεις, να τον κρατήσουν μακριά από την κοινή δράση και τον συντονισμό με το ΠΑΜΕ ,τη μόνη δύναμη που προειδοποιούσε ,που αντιστεκόταν και αντιστέκεται.


 Καλούμε τα Δ.Σ. των σωματείων,τις Γεν. Συνελεύσεις, τις Επιτροπές Αγώνα, κάθε εργαζόμενο να συζητήσει και να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο  για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας .


1.    Η επίθεση που δεχόμαστε αποτελεί στρατηγική επιλογή του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους και τη συνέχιση και εξασφάλιση της κερδοφορίας του .αυτά τα μέτρα δεν μας τα επιβάλουν τα έχουν προσυμφωνήσει. Το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης είναι σε απόλυτη συμφωνία με Δ.Ν.Τ.  και Ε.Ε. Το μόνο πατριωτικό καθήκον είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής .


2.    Πρέπει να καταδικαστούν  και να εγκαταλειφθούν μαζικά τα κόμματα που υλοποιούν και στηρίζουν αυτή την πολιτική. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ έχουν την ίδια γραμμή .


3.    ο αγώνας απαιτεί και ένταση και διάρκεια και κλιμάκωση και συντονισμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γιατι η επίθεση είναι συνολική.


4.    Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ ,γιατί δεν νοείται  αντίθεση σαυτή την πολιτική, χωρίς την ενίσχυση του ταξικού αγωνιστικού πόλου .


 ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΊΑ


 ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Δευτέρα  3 Μάη και στη συγκέντρωση του Συντονιστικού στις 11.30 στην πλατεία  Ομόνοιας.


ΟΛΟΙ στις καταλήψεις των Δημαρχείων  την  ΤΡΙΤΗ 4 Μάη


και στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ  5 Μάη.


ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


Ηρθε η ώρα να μιλήσει η εργατική τάξη ,να δείξει τη δύναμή της .


Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο.

Διαφήμιση