Αρχική Νέα Τοπικά Από σήμερα στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Από σήμερα στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους Δήμους

17

 Απεργούν σήμερα οι ΟΤΑ
Δυναμική απάντηση των εργαζομένων στα μέτραΕικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, που καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 12:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.
 Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν, την Τετάρτη 5 Μαΐου. Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας αναμένεται να «παγώσουν», λόγω της απεργίας που ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα, εξάλλου, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου.


Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη, αντιδρώντας, στις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.


Με ανακοίνωσή της, η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν τόσο στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μαΐου όσο και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου τη συγκεκριμένη μέρα.


Την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ προχωρά σε 24ωρη απεργία. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.


Την ίδια ημέρα, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Ομόνοια.


Παράλληλα, σε 48ωρη προχωρούν στις 4 και 5 Μαΐου και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, μετά τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.


Στην απεργία της Τετάρτης, θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 3/5/2010