Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση Τσουρή για το “ξεχασμένο” έγγραφο προκήρυξης θέσεων γιατρών

Παρέμβαση Τσουρή για το “ξεχασμένο” έγγραφο προκήρυξης θέσεων γιατρών

7

 Την παρέμβαση της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή για το θέμα που προέκυψε με έγγραφο που έφερε την υπογραφή του προηγούμενου υπουργού Υγείας και ενέκρινε την πρόσληψη 19 γιατρών στο Νοσοκομείο της Χίου, αλλά που… ξεχάστηκε άγνωστο πως στα συρτάρια των γραφείων των διοικητικών υπηρεσιών.
     «Ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου, με δηλώσεις του, άφησε να εννοηθεί ότι <<υπήρχαν σκοπιμότητες>> για την <<απόκρυψη>> του εγγράφου και ότι <<κάποιοι θα είχαν  όφελος να παρουσιάσουν αυτές τις θέσεις ως αποτέλεσμα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όχι ως αποτέλεσμα των δικών του πιέσεων», αναφέρει στο έγγραφό της η κα Τσουρή ζητώντας την άμεση παρέμβαση από την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
     «Σε ζητήματα διαφάνειας, κ. Υπουργέ, τα οποία η σημερινή Κυβέρνηση διαχειρίζεται ως μείζονος προτεραιότητας, είναι απολύτως επιβεβλημένη και εύλογη η απαίτηση των πολιτών για καθαρές απαντήσεις, προς κάθε κατεύθυνση», καταλήγει η κα Τσουρή.
     Να θυμίσουμε ότι ο απερχόμενος διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου Γιάννης Ξενάκης κατήγγειλε ότι έγγραφο που είχε υπογραφεί στις 2-10-2009 και πρωτοκολλήθηκε στις 9 του ίδιου μήνα, δεν του γνωστοποιήθηκε ποτέ με αποτέλεσμα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να μην συνεδριάσει, μέχρι σήμερα, προκειμένου να λάβει απόφαση έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων.