Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Εναλλακτική ενημέρωση: Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού

Εναλλακτική ενημέρωση: Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού

18

  Μέσα από την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ θα αναδημοσιεύουμε άρθρα, διευθύνσεις στο διαδίκτυο που φίλοι αναγνώστες μάς προωθούν.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 11 Μαϊου 2010 07:00
Σελίδα: 08, 1084 λέξεις, ΥΠΟΔΙΑΣΤΟΛΕΣ


Αποψη: Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού

 

Αυτό θα πει Δημοκρατία. Αποφασίζουμε και διατάσσουμε… Μην πάει το μυαλό σας στο κακό, προς Θεού… Και φυσικά δεν εννοούμε μόνο τις συμβάσεις που θα συνάπτουμε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε., για τις οποίες θα χρειάζεται μόνο η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών για να τεθούν σε ισχύ. Εδώ που τα λέμε πάλι καλά που θα τις παρουσιάζουν και στη Βουλή για ενημέρωση. Είναι αλήθεια, οι άνθρωποι έχουν τρόπους. Σου λέει τους έχουμε που τους έχουμε γραμμένους στα… παλαιότερα των υποδημάτων μας, τους εκπροσώπους του έθνους, ας μην τους το πετάμε και κατάμουτρα! Α, όλα κι όλα, έχουν τακτ! Τέλος πάντων. Το θέμα μας αφορά στις αυξημένες αρμοδιότητες που αποκτά πλέον ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα μπορεί μόνο με μια απόφαση να καταργεί υπηρεσίες, να μεταθέτει υπαλλήλους, γενικά να φέρνει τα πάνω κάτω στον ελεγκτικό μηχανισμό όπως τον βολεύει. Κυριολεκτικά τσάρος!

Πώς άραγε ο κάθε υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται στη ΔΟΥ Χίου, ποια είναι τα προβλήματα στη ΔΟΥ Ξάνθης, πώς λειτουργούν οι υπάλληλοι στη ΔΟΥ Ναυπλίου κ.λπ.; Ολα αυτά απλώς θα τα μαθαίνει από μερικούς «καρεκλοκένταυρους» ή από διάφορους συμβούλους. Είναι δυνατόν να λειτουργήσει έτσι ο δημόσιος τομέας; Με την απόφαση ενός ανθρώπου που δεν θα ξέρει στην ουσία κάθε φορά τι υπογράφει; Εντάξει, είπαμε ότι κυβέρνηση πλέον δεν έχουμε, αφού είμαστε υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, αλλά μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Απλοί διαχειριστές θα είναι οι υπουργοί, ό,τι τους λέει η τρόικα θα το κάνουν. Αλλωστε έχει φανεί περίτρανα όλο αυτό το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα όταν τους είπαν να μην περνούν οι συμφωνίες από τη Βουλή και οι δικοί μας τους είπαν «Yes, Sir»! Είναι άλλο πράγμα να μην έχεις κυβέρνηση, άλλο οι διαχειριστές να κάνουν ό,τι θέλουν! Γιατί ποιος μας διαβεβαιώνει ότι ανάλογες αποφάσεις δεν θα λάβουν και οι υπόλοιποι υπουργοί-διαχειριστές; ΟΚ, το παιχνίδι απέξω είναι στημένο, το καταλάβαμε. Ας μην το ξεπουλάμε όμως και στο εσωτερικό… Ας κρατήσουμε έστω τα δημοκρατικά προσχήματα, από τη στιγμή που και το συνδικαλιστικό κίνημα μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αλήθεια, αναφέρθηκα στους συνδικαλοπατέρες του έθνους, που έχουν μάθει μια ζωή να κάθονται και να μιλάνε. Πού έχουν εξαφανιστεί αυτοί… μήπως φοβούνται… ότι έρχεται η σειρά τους…. και γι’ αυτό κρύβονται;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ