Σε μια περίοδο που ο εκπαιδευτικός βάλλεται για θέματα των οποίων την αποκλειστική ευθύνη την έχει η εκάστοτε πολιτική και διοικητική ηγεσία του Υπουργείου ήρθε χωρίς αιτιολόγηση η Υπουργική απόφαση 35416/Γ2/26-3-2010 για πρόωρη λήξη των μαθημάτων στις 12/5/2010 (νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά) γεγονός που συρρικνώνει την διδακτική περίοδο και εμποδίζει την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης αφού από 11/9/09 είχαμε 29 διδακτικές εβδομάδες.Ταυτόχρονα ορίζεται μια δυσανάλογα μεγάλης διάρκειας εξεταστική περίοδος των πάσης φύσεως εξετάσεων (8 εβδομάδων:14/5/2010 έως 10/7/2010) που κουράζει γονείς και μαθητές.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε σε λάθος στιγμή μια γενικόλογη υπουργική απόφαση (39575/Γ2/12-4-2010) να προσαυξήσει τα αριθμητικά όρια κάθε είδους απουσιών κατά 30%.
Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να απουσιάζουν 6-7 εβδομάδες το χρόνο μ’ αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί η διδακτική διαδικασία.
Σχετικά με τις απουσίες διερωτόμαστε αν τις Διευθύνσεις, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και την ηγεσία του Υπουργείου τους έχει προβληματίσει καθόλου η «έξαρση ασθενειών» που βεβαιώνουν γονείς και ιατροί κάθε χρόνο την περίοδο μετά το Πάσχα;
Διαμαρτυρόμαστε γιατί αποφάσεις όπως οι παραπάνω θέτουν τον εκπαιδευτικό στο «περιθώριο» και υποβαθμίζουν το διδακτικό έργο στο Δημόσιο σχολείο.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μπριλής Ιάκωβος Καραβασίλης Σταύρος
Διαφήμιση







