Αρχική Νέα Τοπικά Χαιρετισμός Αντινομάρχη Π. Κάργατζη για Διεθνή Ημέρα Οικογένειας

Χαιρετισμός Αντινομάρχη Π. Κάργατζη για Διεθνή Ημέρα Οικογένειας

17

 Η 15η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας. Πρόκειται για ένα διεθνή εορτασμό που αντικατοπτρίζει τη σημασία που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασική μονάδα της κοινωνίας.


Τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα στήριξης της οικογένειας. Με την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων, μέσω του Γ’ Κ.Π.Σ., δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες και δομές που στοχεύουν στην στήριξη της οικογένειας, την ενίσχυση και υποστήριξη των εργαζόμενων γονέων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Στο νομό μας, μέσω της ΕΝΑ Χίου και άλλων αναπτυξιακών εταιρειών υλοποιήθηκαν πολλές σημαντικές δράσεις, όπως τα Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα Κέντρα Ημέρας κ.α.


Στη Ν.Α. Χίου μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας υλοποιείται σήμερα σειρά προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στη στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα – στις δύσκολες εποχές που διανύουμε – στην ενίσχυση των οικογενειών που βιώνουν τις άγριες συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας.


Ανάμεσα σε άλλα, χαρακτηριστικά αναφέρουμε, το κατασκηνωτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας Ν.Α. Χίου, το πρόγραμμα για τα απροστάτευτα παιδιά που περιλαμβάνει χορήγηση επιδόματος αλλά και κατ’οίκον συμβουλευτική δράση. Επίσης, υπάρχει δικτύωση και συνεργασία με όλους τους φορείς και τις δομές τόσο στο νομό μας, όσο και σε άλλους νομούς, που εμπλέκονται σε θέματα στήριξης της οικογένειας. Παρέχεται πληροφόρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο που αναζητά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα σχετικά με τη στήριξη της οικογένειας και γίνονται σχετικές παραπομπές. Επίσης, αναπτύσσονται συνεργασίες με σχολεία, με δομές φροντίδας ηλικιωμένων κ.α. Τέλος, μία από τις σημαντικότερες δράσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Ν.Α. Χίου μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, είναι η ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, από το οποίο ωφελούνται σήμερα 275 οικογένειες, λαμβάνοντας δωρεάν βασικά είδη διατροφής.


Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, στη Ν.Α. Χίου προσπαθούμε με συνέπεια να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας, αναπτύσσοντας συνεχώς νέες πρωτοβουλίες και δράσεις, που ξεκινούν από το κύτταρο της κοινωνίας μας: την οικογένεια.


Ο ANTINΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


  
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΓΑΤΖΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλληνοτουρκική συμφωνία για την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα σφηκοκτονίας από τον ΕΥΟΔΟ