ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ:
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ
Μετά την παράδοση της δωρεάς στη Νομαρχία κάποια από τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Πεντέλης επισκέφτηκαν το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και κατόπιν θέλησαν να ανάψουν και ένα κερί στο Μερσινίδι. Πλησιάζοντας να δουν την υπέροχη ιδιοκτησία του μοναστηριού, τις «σκάλες» με τις ελιές που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα, αντίκρισαν σωρούς σκουπιδιών, σωρούς από φθαρμένα ρούχα και πλαστικές σακούλες.
Διότι, κάποιοι συμπολίτες μας έχουν την καλή διάθεση να προσφέρουν ρούχα που δεν φορούν πλέον στους πρόσφυγες του Κέντρου Υποδοχής. Δυστυχώς δεν παραδίδουν τα ρούχα κατευθείαν στους ανθρώπους του Κέντρου, στο τμήμα Π.Σ.Ε.Α. της Νομαρχίας, στον Ερυθρό Σταυρό ή στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες. Τα εναποθέτουν απλώς, μέσα σε βαλίτσες ή σακούλες, έξω από την πάνω πόρτα του μοναστηριού. Από εκεί, κάποιος τα παίρνει, και αντί να τα πετάξει στον παρακείμενο κάδο σκουπιδιών, ανοίγει τις βαλίτσες και τα πετά μέσα στα χωράφια. Τα ρούχα καταλήγουν εντέλει στη θάλασσα.
Για την προστασία της παραλίας, του περιβάλλοντος, του ιερού χώρου αλλά και της εικόνας του νησιού μας, θεωρούμε καταρχήν επιβεβλημένο από το Δήμο Ομηρούπολης να καθαρίσει το χώρο και κατόπιν κανείς να μην αφήσει ξανά ρούχα στην είσοδο του μοναστηριού γιατί πολύ απλά καταλήγουν στη θάλασσα.
Διαφήμιση







