Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Απάντηση υπουργείου για θέματα υγείας στο νομό… όλα καλά

Απάντηση υπουργείου για θέματα υγείας στο νομό… όλα καλά

24

Δευτέρα, 14.6.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Χίου, κατά το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Απαντώντας σε Ερώτηση (9084/21-4-2010) του Βουλευτή Ν. Χίου της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη, το Υπουργείο επισημαίνει ότι η Χειρουργική και Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χίου ‘’λειτουργούν κανονικά’,’ χωρίς όμως να αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με τις παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες έληγαν εντός του Απριλίου 2010 αν και είναι πλέον γνωστό ότι η έγκριση της παράτασης αυτής δεν είχε δοθεί. 
Σε ερώτημα του Βουλευτή σχετικά με την ενίσχυση και ανάπτυξη του δικτύου αεροδιακομιδής ασθενών από τα νησιά και ειδικότερα τη Χίο, το Υπουργείο θεωρεί πως δεν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία, καθώς ‘’το ΕΚΑΒ διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό’’, και, μέχρι σήμερα, ‘’δεν έχει περιέλθει, στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε αναφορά από τους αρμόδιους εποπτευόμενους φορείς (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ κ.α.) σχετικά με δυσλειτουργίες και προβλήματα’’ όταν η αρμόδια Υπουργός, κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Κωστή Μουσουρούλη αναγνώριζε από το βήμα της Βουλής την ανάγκη ενίσχυσης του δικτύου αεροδιακομιδής και δεσμευόταν πως ‘’η ανάπτυξη του δικτύου ΕΚΑΒ είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης’’.
Όσο για την πλήρωση της θέσης του αγροτικού γιατρού στη Βολισσό, το Υπουργείο ενημερώνει  ότι  έχει προκηρυχθεί η θέση, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιατρό και αναμένεται η πλήρωση της, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μέχρι τότε, το Υπουργείο ‘’παραπέμπει’’ τους ασθενείς της Βολισσού, στα Περιφερειακά Ιατρεία Παρπαριάς και Κουρουνιών. 
Αναφορικά με το ζήτημα των συμβάσεων των ασφαλιστικών ταμείων με ιδιωτικές κλινικές της Χίου, από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, διαπιστώνεται πως οι Χιώτες ασθενείς αντιμετωπίζονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά, ανάλογα σε ποιο ασφαλιστικό ταμείο ανήκουν! Και αυτό διότι σε αίτημα ιδιωτικής κλινικής για σύναψη σύμβασης για κάλυψη του χειρουργικού και του γυναικολογικού τομέα, το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ απαντά πως δεν συντρέχουν λόγοι που να καθιστούν αναγκαία τη σύναψη σύμβασης,  ενώ ο Ο.Α.Ε.Ε. και ο ΟΓΑ έχουν ήδη συνάψει ή βρίσκονται σε διαδικασία σύναψης συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές!
Τέλος, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας είναι οι ελλείψεις σε χειρουργικά και αναλώσιμα υλικά από τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι γνωστή επίσης, τις τελευταίες μέρες, η αποχή ασθενών από διαδικασίες αιμοκάθαρσης, με κίνδυνο της ζωής τους, καθώς δεν υλοποιούνται με ομαλό ρυθμό οι προμήθειες των απαραίτητων υλικών, στη Χίο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Διαφήμιση