Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Αγιαννίδης: κάθε πότε καθαρίζεται η πλαζ στη Μπέλα Βίστα

Βασίλης Αγιαννίδης: κάθε πότε καθαρίζεται η πλαζ στη Μπέλα Βίστα

16

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΛΑΖ ΣΤΗ ΜΠΕΛΛΑ ΒΙΣΤΑ;

 

   Θα μπορούσε να είναι η πιο περιζήτητη παραλία. Προσβάσιμη σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν μέσο μεταφοράς, μέσα στην πόλη με καθαρά νερά και σχετικά καλές υποδομές, ομπρέλες και ντους, μεγάλη, ένα ιδανικό μέρος για μπάνιο για όσους δεν οδηγούν, για ηλικιωμένους, για μητέρες με παιδιά, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να κάνουν μια βουτιά μετά τη δουλειά χωρίς να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο.

 Επίσης είναι ένα μέρος που μπορεί να δει κάποιος το νέο πρόσωπο της πόλης: τις παλιές οικογένειες της Χώρας που κολυμπούν χρόνια εκεί, μετανάστες όλων των φυλών που ζουν και δουλεύουν στη Χίο αλλά και τουρίστες.

   Είναι όμως και μια από τις πλέον παραμελημένες παραλίες του νησιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν εξαιρεθούν τα καλάθια των απορριμμάτων που αδειάζονται καθημερινά κανείς δεν έχει μαζέψει ούτε ένα σκουπίδι από την παραλία εδώ και εβδομάδες. Η θήκη του πλαστικού ξίφους βρίσκεται πετάμενη στα βότσαλα από τον Ιούνιο. Τα σανδάλια δίπλα στο ντους σαπίζουν εδώ και δεκαπέντε μέρες. Το μαγιό είναι ριγμένο δίπλα στην καμπίνα εδώ και μία εβδομάδα.  

  

 

Και μήπως θα έπρεπε να βγουν πια οι πινακίδες του 2ου Δημοτικού πάνω από τα κακόμοιρα αλμυρίκια; Το θέαμα θυμίζει παράγκα του Καραγκιόζη.

 

Βασίλης Αγιαννίδης

12-08-2010

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στην Περιφέρεια για τις χωματερές, καμπανάκι Πυροσβεστικής για την πρόκληση πυρκαγιών
Επόμενο άρθροΕκθεση Βεγγέρα 2010 μέχρι 21 Αυγούστου