Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: εκρηκτικά προβλήματα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Χίου

ΛΑΣ: εκρηκτικά προβλήματα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Χίου

9

 

“Η κατάσταση που διαμορφώνεται στις δραστηριότητες που αναπτύσσει η ΔΗΚΕΧ του δήμου Χίου, με κύρια ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,  είναι κυριολεκτικά εκρηκτική”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΛΑΣ).
Από τη μια πλευρά εργαζόμενοι που έχουν να λαμβάνουν και από την άλλη δομές που μειώνουν συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πολίτες, κάνοντας πιο αυστηρά τα κριτήρια.

Και η ανακοίνωση της ΛΑΣ συνεχίζει: 

“Αυτό διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά και από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιος δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος μαζί με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιώργη Αμπαζή στο Δ/ντη της ΔΗΚΕΧ.

Έγινε φανερό λοιπόν ότι η προστασία του παιδιού και του ηλικιωμένου,  παραδίδεται σε δήμους και νομικά πρόσωπα που αδυνατούν να επιτελέσουν το οποιοδήποτε έργο , αφού τους λείπουν οι πόροι. Ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες του «Καλλικράτη» αυτά τα φαινόμενα θα οξυνθούν και θα δοθούν ως βορά στις επιχειρηματικές ορέξεις του ιδιωτικού τομέα είτε στις ανταποδοτικές ορέξεις του νέου δήμου με τροφεία και παροχές απλησίαστες τη στιγμή που όλες αυτές οι δομές πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο και να παρέχονται δωρεάν στους πάντες χωρίς εμπλοκή δήμων και νομικών προσώπων.

Στα μεγάλα θύματα αυτών των πολιτικών είναι και οι εργαζόμενοι στις δομές, οι οποίοι ενώ δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις προς δόξαν του εργασιακού  μεσαίωνα που μας οδηγούν ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ – ΝΔ με ευθύνη και κεντροαριστερών και λοιπών άχρωμων ανεξάρτητων, ενώ παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα διαστήματα ευρισκόμενοι σε ομηρία, χάρη στο γεγονός της συνειδητοποίησης του λειτουργήματος τους παραμένουν στις επάλξεις του καθήκοντος.

Ωστόσο είναι τα πειραματόζωα αυτών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης, που αύριο θα τα ονομάζουν κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που θα συνεχίσουν να αποτελούν τους εργαζομένους λάστιχο, το φτηνό και εναλλασσόμενο εργατικό δυναμικό στα κρεματόρια που στήνει η ολιγαρχία του πλούτου τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Την ίδια στιγμή οι αποδέκτες αυτών των υπηρεσιών , θα είναι αναγκασμένοι είτε να ζουν με δόσεις, είτε να πληρώνουν αδρά και όσοι δεν έχουν να αποβάλλονται από τη ζωή, γιατί ΑΥΤΟΣ θα είναι ο «Καλλικράτης», ο Προκρούστης των δικαιωμάτων μας.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγωνιστική Πρωτοβουλία ζητάμε:

  • Άμεσα να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις δομές και στο σύνολο των χρωστούμενων μαζί με τα δώρα κλπ.
  • Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η Δημοτική αρχή και για όλες τις άλλες υποχρεώσεις –υπόλοιποι Παιδικοί σταθμοί- διεκδικώντας αυτά που της ανήκουν από τη κυβέρνηση και όχι να προσπαθεί να μοιράσει την ένδεια και τη φτώχεια που προκαλεί η κεντρική εξουσία για να είναι αρεστή προς αυτήν.

Τέλος οι εργαζόμενοι στις δομές και γενικά οι δημότες μας πρέπει να κατανοήσουν ότι χρειάζεται όχι αλλαγή πολιτικού διαχειριστή από το γαλάζιο στο πράσινο ή «τρικολόρε», αλλά αλλαγή πολιτικής, αλλαγή κοινωνικής οργάνωσης τέτοιας που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο, το παιδί, τον ηλικιωμένο, το νέο και τη νέα , μέσα από μια εξουσία που θα ανήκει στο λαό και θα του προσφέρει τα πάντα μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό δωρεάν και με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Σε αυτή την πάλη συμβάλλει ο αγώνας της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και γι αυτό μονόδρομος είναι η υπερψήφισή της για την αλλαγή και πολιτικής και της ζωής μας”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στην Περιφέρεια για τις χωματερές, καμπανάκι Πυροσβεστικής για την πρόκληση πυρκαγιών
Επόμενο άρθροΕκθεση Βεγγέρα 2010 μέχρι 21 Αυγούστου