Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το νέο “στολίδι” της Λαγκάδας (και 2ο δελτίο τύπου)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το νέο “στολίδι” της Λαγκάδας (και 2ο δελτίο τύπου)

12

 Με ιδιαίτερο οξύ τρόπο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέρεται στο έργο που προκηρύχθηκε στη Λαγκάδα και αφορά την κατασκευή πεζόδρομου. η Ανακίνωση έχει ως εξής:

Το νέο “στολίδι” της Λαγκάδας

  

·        Προϋπολογισμός έργου: 2000 ψήφοι

·        Ανάδοχος: Πολύδωρος Λαμπρινούδης

 

                                                                     Οι εκλογές έρχονται, τα “αναπτυξιακά” έργα ξεκινούν.

Ο Πολύδωρος είναι εδώ ενωμένος ΔΝΤ

 

 

 

*Μια ευγενική κοροϊδία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

 

 

Στις 16/8, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΙΟΥ εξέδωσε και την ακόλουθη 2η διευκρινιστική ανακοίνωση:

Με αφορμή προηγούμενη ανακοίνωση μας, για το νέο “στολίδι” της Λαγκάδας κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες παρανοήσεις(σκόπιμες ή μη).

 

Ο ειρωνικός χαρακτηρισμός “στολίδι”, στην εν λόγω ανακοίνωση δεν γινόταν για το ίδιο το έργο αυτό καθεαυτό (για το οποίο χωράει μεγάλη συζήτηση, και τον πρώτο λόγο έχει ο ίδιος ο κόσμος της Λαγκάδας), αλλά για την αυτάρεσκη διαφημιστική αυθαιρεσία του κου Λαμπρινούδη, της τοποθέτησης της Φαραωνικής του πινακίδας φάτσα στον πεζόδρομο, παραβιάζοντας μάλιστα κατάφορα και τους σχετικούς νόμους περί αιγιαλού, παραλίας και άλλων διατάξεων (βλ. Νόμος 2971/2001 “Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις”).

 

Παραθέτουμε ενδεικτικά το άρθρο 2 του σχετικού νόμου:

 

Άρθρο 2

Κυριότητα αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης και χρησιµότητα αυτών

 

1. Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγµατα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο ∆ηµόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται.

2. Η προστασία του οικοσυστήµατος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους.

3. Ο κύριος προορισµός των ζωνών αυτών είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές. Κατ’ εξαίρεση ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη µπορούν να χρησιµεύσουν για κοινωφελείς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και για απλή χρήση της παραγράφου 1 του άρθρου 13, καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση υπέρτερου δηµοσίου συµφέροντος.

4. Στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη και την παρόχθια ζώνη δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτισµάτων και εν γένει κατασκευασµάτων, παρά µόνο για την επιδίωξη των σκοπών, που αναφέρονται στην προηγούµενη παράγραφο.

5. Ο παλαιός αιγιαλός και η παλαιά όχθη ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του ∆ηµοσίου και  καταγράφονται ως δηµόσια κτήµατα.

 

 

 

Εκτός λοιπόν και αν η ανέγερση διαφημιστικών προεκλογικών πινακίδων (την προηγούμενη του πανυγηριού στην Λαγκάδα – Τυχαίο; Δεν νομίζω!) αποτελεί κατά κάποιο μαγικό τρόπο “εξυπηρέτηση υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος” (η εξυπηρέτηση συμφερόντων δημόσιου λειτουργού δεν ταυτίζεται με την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος), τότε κάποιος (σκόπιμα άραγε δεν αναφέρεται στην εν λόγω πινακίδα ο ανάδοχος;) εκτός των άλλων ασυδότησε και παρανόμησε.

Αν πάλι υπήρξε παρανόηση του όρου «προστασία» στις παράγραφους 1 και 2 του προαναφερόμενου άρθρου, από τον εκπρόσωπο του “κράτους” – κυβέρνησης – ΔΝΤ, ο εν λόγω κύριος μάλλον πρέπει να απολογηθεί πρώτα και κύρια στον κόσμο της Λαγκάδας.

 

Όσον αφορά τώρα, το ίδιο το έργο και το κάθε έργο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ίδιος ο κόσμος της Λαγκάδας και της Χίου κάθε φορά, πάντα κρίνοντας αν εξυπηρετεί τον ίδιο και τις ανάγκες του και όχι με κριτήρια και όρους καπιταλιστικής “ανάπτυξης” – κερδοφορίας του κεφαλαίου που σχεδόν πάντα οδηγούν σε “παράπλευρες” απώλειες (βλ. που οδήγησε η υπεράντληση υδάτων για πισίνες, και λοιπές ανάγκες τουριστικών μεγαλο-επιχειρήσεων, με τίμημα τον υδράργυρο στο νερό μας). Οι αποφάσεις στα χέρια του λαού από τα κάτω, όχι με λογικές ανάθεσης σε βλαχοδημάρχους, όχι με κριτήρια μίζας, διαφθοράς και ρεμούλας στα οποία μας έχουν συνηθίσει όλες οι γαλαζοπράσινες τοπικές και κεντρικές κυβερνήσεις, καθώς και το σύστημα αυτό που εκπροσωπούν, είτε με παλιές, είτε με “Νέες Αντιλήψεις”, παλιάς και Νέας “Δημοκρατίας”.

Τίποτα δεν θα μας χαρίσουν αυτοί, αν δεν το πάρουμε εμείς οι ίδιοι! Η δύναμη είναι στα χέρια μας και στους αγώνες μας.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται μέχρι 16/8 το Φεστιβάλ Καλαμωτής «Αξάνεμος
Επόμενο άρθροCITRUS: παρουσίαση του βιβλίου “Ηλιος με δόντια” του Γ. Μακριδάκη