Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή “ΣΤΡΟΦΗ” ζωής

“ΣΤΡΟΦΗ” ζωής

84


{fnc titlos}


 


Το τροχόσπιτο της θεραπευτικής κοινότητας «ΣΤΡΟΦΗ» ντυμένο με σκίτσα του ΣΤΑΘΗ έδωσε μια άλλη εικόνα στην πόλη μας το τελευταίο τριήμερο. Προσελκύοντας δεκάδες νέους που ενδιαφέρονταν να μάθουν για τα ναρκωτικά μέλη του προσωπικού και κυρίως παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποθεραπείας συζήτησαν μαζί τους μοιράζοντας έντυπο υλικό.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Χίου και ολοκληρώθηκαν με ομιλία- ανοικτή συζήτηση για γονείς με θέμα «Εφηβεία και χρήση ουσιών» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Το δίκτυο υπηρεσιών ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1998, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε έφηβους, που κάνουν χρήση, κατάχρηση και που μπορεί να είναι εξαρτημένοι από ψυχότροπες ουσίες. Σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει και στις οικογένειες αυτών των παιδιών να κατανοήσουν το πρόβλημα και να μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν βοηθώντας στην ουσία τον «αδύναμο κρίκο» της οικόγενειας.
Απευθύνεται σε έφηβους 13- 20 ετών που κάνουν κατάχρηση ή που μπορεί να είναι και εξαρτημένοι κυρίως από οπιοειδή, έχουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία εγκαταλείψει το σχολείο και έχουν εμπλακεί σε παραβατικές δραστηριότητες και από την άλλη δεν έχουν συστηματική εργασιακή απασχόληση ενώ οι οικογενειακές σχέσεις έχουν διαταραχθεί.
Προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες της η ΣΤΡΟΦΗ με εθελοντική προσέλευση και εξωτερική βάση, απαιτείται η εμπλοκή ολόκληρης της οικογένειας του χρήστη. Για τους έφηβους που δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη ή ζουν με την οικογένειά τους στην επαρχία, διαθέτει ξενώνα που καλύπτει τις ανάγκες τους σε διαμονή.
Η διεύθυνση είναι: Αμορίου 4, ΤΚ  112.51, ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνα: 210-88.22122, 8814515,88.14525
FAX: 210-8842237
ΙΝΤΕRNET: www.strofi.net.gr
e-mail: strofi@ath.forthnet.gr
Λογαριασμός Δωρεών στην Εθνική Τράπεζα: 111/296006-04

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτύρονται οι σχολικοί φύλακες
Επόμενο άρθροΒασιλεώνοικου θύμησες…