Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΚΗ για την υπόθεση Αγγελικής- 7η μέρα: αναβολή με προσθήκη 2 νέων...

ΔΙΚΗ για την υπόθεση Αγγελικής- 7η μέρα: αναβολή με προσθήκη 2 νέων κατηγορουμένων γιατρών

4

 Άσκηση ποινικής δίωξης, σύνταξη κατηγορητηρίου και προσδιορισμός δίκης για 24 Φεβρουαρίου 2011 για 2 ακόμη εμπλεκόμενους γιατρούς στη νοσηλεία της Αγγελικής Χατζηδημητρίου στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου κατά την 8η Απριλίου 2006 πρότεινε η Εισαγγελέας και αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Η έναρξη της 7ης κατά σειρά μέρας της δίκης έφερε την Εισαγγελέα Εμμανουέλλα Κετσιαντζή να καταθέτει την παραπάνω πρόταση για τον ειδικευμένο χειρουργό, εφημερεύοντα εκείνη την ημέρα στη Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χίου Θανάση Ρουμελιώτη και τον ειδικευόμενο επίσης στη Χειρουργική Στέλιο Βλατάκη.

«Αναμενόμενη» και «απόλυτα δίκαιη» χαρακτήρισαν και οι υπόλοιποι συντελεστές της δίκης,  την πρόταση  της εισαγγελέως και την σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Να σημειώσουμε ότι η πολιτική αγωγή με την έναρξη της δίκης στις 2 Δεκεμβρίου είχε διατυπώσει την άποψη ότι για την περίπτωση του κ. Ρουμελιώτη πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης, ενώ και από πλευράς υπεράσπισης πολλές φορές κατά τις προηγούμενες μέρες “φωτογραφήθηκε” ο θεράπων ιατρός της Αγγελικής.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006 όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο, όπως και 4 γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού καθήκοντος.