Αρχική Νέα Τοπικά «Γιορτή των Αστεριών» από τον Εμπορικό Σύλλογο

«Γιορτή των Αστεριών» από τον Εμπορικό Σύλλογο

12

«Γιορτή των Αστεριών» ονομάζονται οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται από τις 18 έως 31 Δεκεμβρίου στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Χίου.

Σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοραστικής κίνησης και προσέλκυσης πελατών, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο Χίου και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Χίου υπό την αιγίδα της Νομαρχίας διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

                                              Γιορτή των Αστεριών στην αγορά

                                   

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 31 -12 ,μουσική από ηχητική εγκατάσταση κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Κυριακή  19/12  11π.μ-14μ.μ εργαστήριο κατασκευών από MIND SCHOOL

Στην οδό Βλαστού ,και στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου δένδρου  στην οδό Α.Παχνού.

Ο Αλέκος και η Κική Γεωργούλη παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με γνωστές ελληνικές μελωδίες στις 12μ.μ στην Απλωταριά.

Δευτέρα 20/12 Ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα με τους Σοφοκλή Σκούλτο στο βιολί και τον Μιχάλη Γεράνιο στο λαούτο τραγουδούν στον πεζόδρομο της οδού  Βενιζέλου 6μμ.

Τρίτη 21/12/  Ο Παντελής Λύκος στο λαούτο, στο μπουζούκι ο Γιώργος Νταίκος, με τους

Μανόλη Μαρτούλα στην κιθάρα ,Αλέξη Αραπατσάκο στο τζουρά, και τον Βαγγέλη Μονιόδη στο βιολί στήνουν στο πεζοδρόμιο της Καλαμπόκα την κομπανία τους και μας χαρίζουν όμορφες μουσικές στιγμές.  

Στους δρόμους της αγοράς το απόγευμα, Χριστουγεννιάτικο πάρτι και παιχνίδια  με μπαλόνια  από τους μαθητές της σχολής κλασικού και σύγχρονου  χορού LE BALLET της Άννας Συράκη 

Τετάρτη 22/12 11π.μ το Μουσικό σχολείο Χίου μας παρουσιάζει τα κάλαντα στους δρόμους της αγοράς.

Πέμπτη 23/12  στις 6μ.μ, ο Διομήδης Τζιώτης  στο Πεζόδρομο της Δαμαλά στήνει για τους μικρούς μας φίλους εργαστήριο κεριών για να φτιάξουν τα παιδιά τα δικά τους κεριά.

Το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ στις 6,30 το απόγευμα, παρουσιάζει παράσταση καραγκιόζη από τον Σταύρο Σπυράκη.

Εργαστήριο κατασκευών από MIND SCHOOL στον πεζόδρομο της Καλαμπόκα, τα παιδιά κατασκευάζουν μικρές γαλοπούλες για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

Παρασκευή 24/12 από το πρωί στήνονται στην αγορά τραπέζια με γλυκίσματα προσφορά των ζαχαροπλαστείων και την βοήθεια του Σώματος Ελλήνων Οδηγών .

Χορευτικό Χριστουγεννιάτικο δρώμενο από τη σχολή Allegro΄΄τα ξωτικά των Χριστουγέννων ταξιδεύουν στην Απλωταριά και ζωντανεύουν τα πειραχτήρια αστεία καλικανζαράκια,τον μολυβένιο στρατιώτη και την μπαλαρίνα.

Στις  6μμ το γκρουπ των Λαζαράκου Παναγιώτη στο σαξόφωνο, του Ξύδα Δημήτρη στο μπάσο και του Σαλιάρη Δημήτρη στα ντράμς, παρουσιάζουν διασκευασμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε swing, στον πεζόδρομο  στην είσοδο της Απλωταριάς.

Η κεραμίστρια Πηνελόπη Μπαρούτση δείχνει στα παιδιά( και όχι μόνο),την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από πηλό,στο χώρο του βιβλιοπωλείου ΠΥΞΙΔΑ στις 12μ.μ.

Δευτέρα 27/12 στο πεζόδρομο της Δημογεροντίας το γκρουπ των Λαζαράκου Παναγιώτη στο σαξόφωνο, του Ξύδα Δημήτρη στο μπάσο και του Σαλιάρη Δημήτρη στα ντράμς, παρουσιάζουν διασκευασμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε swing.

Τρίτη 28/12 Το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ  στις 6,30 το απόγευμα, παρουσιάζει θεατρικό παιχνίδι.

Στην Απλωταριά, ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα με τους Σοφοκλή Σκούλτο στο βιολί και τον Μιχάλη Γεράνιο στο λαούτο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με  έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Τετάρτη 29/

Εργαστήριο κατασκευών από MIND SCHOOL στον πεζόδρομο της Δημογεροντίας, τα παιδιά κατασκευάζουν μικρές γαλοπούλες για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 Συναυλία στις 9μ.μ, με όλα τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Δημογεροντίας.

 

Πέμπτη 30/12    Ο Παντελής Λύκος στο λαούτο, στο μπουζούκι ο Γιώργος Νταίκος, με τους

Μανόλη Μαρτούλα στην κιθάρα ,Αλέξη Αραπατσάκο στο τζουρά, και τον Βαγγέλη Μονιώδη στο βιολί στον πεζόδρομο  στην είσοδο της Απλωταριάς.

ο Διομήδης Τζιώτης  στο Πεζόδρομο της Δαμαλά στήνει για τους μικρούς μας φίλους εργαστήριο κεριών για να φτιάξουν τα παιδιά τα δικά τους κεριά.

.

Παρασκευή 31/12 από το πρωί στήνονται στην αγορά τραπέζια με γλυκίσματα προσφορά των ζαχαροπλαστείων και την βοήθεια του Σώματος Ελλήνων Οδηγών .

Στο βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ ,η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα και οι μουσικοί Μιχάλης Γεράνιος και Σοφοκλής Σκούλτσος,παρουσιάζουν ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στα κάλαντα του κόσμου για τους μικρούς και μεγάλους φίλους.

Τα Αγιοβασιλιάτικα καραβάκια ταξιδεύουν στους δρόμους της αγοράς μεταφέροντας σε χρόνια παλιά που το έθιμο ξεκινούσε από το πρωί της παραμονής και κατέληγε το βράδυ σε όλες τις γειτονιές της Χίου.

το γκρουπ των Λαζαράκου Παναγιώτη στο σαξόφωνο, του Ξύδα Δημήτρη στο μπάσο και του Σαλιάρη Δημήτρη στα ντράμς, παρουσιάζουν διασκευασμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε swing στην Καλαμπόκα.