Αρχική Νέα Τοπικά Διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμού για τη διαχείριση γεωθερμικού πεδίου Νενήτων- δήλωση Κ. Μουσουρούλη

Διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμού για τη διαχείριση γεωθερμικού πεδίου Νενήτων- δήλωση Κ. Μουσουρούλη

12

 

Παρασκευή 17.12.2010

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κωστής Μουσουρούλης με αφορμή τη χθεσινή διακήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης του γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Νενήτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η προκήρυξη του διαγωνισμού αποτελεί θετική εξέλιξη για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Χίου και την αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού πόρου που υπάρχει στο νησί μας,  της γεωθερμίας.

 Είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ενεργειών που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, με την κήρυξη του πεδίου, την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών – μέσω της τροποποίησης του σχετικού νόμου και της έκδοσης όλων των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων το 2009 – και αποτελεί για εμένα διαρκή στόχο.

 Ευελπιστώ σε θετική κατάληξη του διαγωνισμού και σε προσέλκυση επενδυτών, δεδομένης και της εξέλιξης του διαγωνισμού για την έρευνα γεωθερμικού πεδίου υψηλής θερμοκρασίας. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει πλειοδότης, ο νόμος επιβάλλει την επανάληψη του διαγωνισμού εντός έτους και αν και αυτός είναι άγονος, τότε μπορεί να προχωρήσει η τμηματική αξιοποίηση του πεδίου μόνο για αγροτικές χρήσεις.

 Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει ουσιαστική διερεύνηση της συμμετοχής ή συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χίου στην αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού.»  

 Σημειώνουμε ότι για τα θέματα της Γεωθερμίας ο Κωστής Μουσουρούλης είχε αποστείλει σχετικές επιστολές προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη (27.05.2010, www.moussouroulis.gr/20100527_EpistoliYPEKA.pdf) και στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κα Σ. Θεολογίτου (14.12.2010, www.moussouroulis.gr/20091214_EpistoliGGBA.pdf). Επίσης με άρθρο του (27.11.2009, Εφημερίδα Αλήθεια, www.moussouroulis.gr/20091127_arthro.pdf) είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, τη διάρθρωση ενός βιώσιμου φορέα διαχείρισης με τη συμμετοχή των ΟΤΑ, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων της Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Χίου : Κλιμάκωση των αγώνων
Επόμενο άρθροΗμερίδα για την Ανάπτυξη των Νησιών- ανάγκη να βρεθούν στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής