Αρχική Νέα Τοπικά Ανεστάλη η απεργία της ΟΣΥΠΑ – Κανονικά οι πτήσεις

Ανεστάλη η απεργία της ΟΣΥΠΑ – Κανονικά οι πτήσεις

16

Kανονικά θα εκτελεστούν αύριο και μεθαύριο οι πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), να αναστείλει τη 48ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ θα προέβαιναν στην κινητοποίησης, αντιδρώντας στις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής. Η απεργία, μετά από προσφυγή της διοίκησης της ΥΠΑ , κηρύχθηκε από το διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών παράνομη και καταχρηστική.

Σήμερα το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη διάρκεια της οποίας έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν διάφορα θεσμικά αιτήματά της.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας αποφασίστηκε το σύνολο των πιλότων και μηχανικών να τοποθετηθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Παραδέχθηκε όμως ότι ο αριθμός των πιλότων και μηχανικών είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί μόνο στην ΥΠΑ.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να επιλύσει το θέμα με νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες και το οποίο θα προβλέπει ότι «το κράτος, με τρόπο που ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Διοίκησης και του κοινωνικού συνόλου, θα αποφασίσει πώς θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό αυτό και σε άλλες υπηρεσίες που μπορεί να υπάρχουν θέσεις, οι οποίες πρέπει να καταληφθούν από πιλότους και μηχανικούς».

Ο κ. Ρέππας ανέφερε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και τις υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση