Αρχική Νέα Τοπικά ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ: «Χρυσώνουν» μεγαλοδικηγόρο παρακάμπτοντας το...

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ: «Χρυσώνουν» μεγαλοδικηγόρο παρακάμπτοντας το Νομικό Συμβούλιο

9

Με χρήματα του δημόσιου τομέα αμείβεται γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, που υπερασπίζεται τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Χίου που κατηγορούνται για αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην υπόθεση του γνωστού βαρύτατου τραυματισμού της Χιώτισσας δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Συγκεκριμένα, από το 2008, επί θητείας του προηγούμενου διοικητή του Νοσοκομείου της Χίου Γιάννη Ξενάκη, αποφασίστηκε αμοιβή 15.000 ευρώ, καθώς και 3.000 ευρώ σε κάθε παράσταση, σε γνωστό δικηγόρο, ο οποίος και ανέλαβε την υπεράσπιση των κατηγορούμενων γιατρών στις ποινικές δίκες, αλλά και την αντιμετώπιση της οιασδήποτε αστικής ευθύνης αποδειχθεί ότι λόγω της πρακτικής των γιατρών φέρει το Νοσοκομείο.

Τα χρήματα αυτά καταβάλλονται από τα έσοδα του Νοσοκομείου Χίου από την εκμετάλλευση της περιουσίας του ιδρύματος. Δηλαδή από χρήματα που, κατά τη βούληση πάντα των δωρητών, πρέπει να διατίθενται για την καλυτέρευση της παροχής υπηρεσιών υγείας και όχι για την παροχή νομικών υπηρεσιών σε κατηγορουμένους για ποινικά αδικήματα γιατρούς του ιδρύματος. Η απόφαση αυτή, όπως δήλωσε χθες ο σημερινός διοικητής του Νοσοκομείου Λευτέρης Παπαϊωάννου, ισχύει και εφαρμόζεται!

Ας σημειωθεί εδώ ότι σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δεν διορίζεται ο όποιος μεγαλοδικηγόρος που μάλιστα αμείβεται από τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου, αλλά ορίζεται τέτοιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

100% αναπηρία

Η όλη υπόθεση αποκτά χαρακτήρα κοινωνικής ευαισθησίας, όταν σκεφτεί κανείς ότι αναφέρεται στον τραυματισμό μιας δημοσιογράφου κατά την άσκηση του καθήκοντός της πριν από 4,5 χρόνια, που είχε αποτέλεσμα σήμερα η 45χρονη αυτή γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών 13 και 11,5 ετών αντίστοιχα, να είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο με 100% αναπηρία, αλαλία, τραχειοστομία, γαστροστόμιο και εκτεταμένες οστεοποιήσεις!

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Ξενάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Χίου «Αλήθεια», η απόφαση για πρόσληψη δικηγόρου με έξοδα του νοσοκομείου ελήφθη δεδομένης της αγωγής που υπήρξε στο νοσοκομείο από την οικογένεια της άτυχης Χατζηδημητρίου.

Με απόφαση Δ.Σ.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν», είπε ο κ. Ξενάκης, «ότι το νοσοκομείο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχει αυτομάτως την υποχρέωση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των γιατρών μέσω της αστικής ευθύνης. Υπό αυτήν την έννοια, ελήφθη μια ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. του νοσοκομείου να αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή και του νοσοκομείου, αλλά ταυτόχρονα και των γιατρών, ως συντονιστής ο συγκεκριμένος δικηγόρος».

Την ίδια ώρα η ποινική δίκη, που ξεκίνησε για την υπόθεση στις 2 του περασμένου Δεκεμβρίου, 4,5 χρόνια μετά το συμβάν, διεκόπη για να προσδιοριστεί ξανά για τις 24 Φεβρουαρίου του 2011.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνεστάλη η απεργία της ΟΣΥΠΑ – Κανονικά οι πτήσεις
Επόμενο άρθροΓιορτή Αστεριών: πρόγραμμα Τετάρτης και Πέμπτης