Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: δημαιρεσίες, τι θα γίνει με αντιδημάρχους

Δήμος Χίου: δημαιρεσίες, τι θα γίνει με αντιδημάρχους

21

Στις 10.00 το πρωί της Κυριακής,2/1, είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, μετά από πρόσκληση του συμβούλου της πλειοψηφίας που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, Παντελή Στεφάνου.
Από την πλευρά του Δημάρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη αναμένεται να προταθεί ο Ηλίας Κλεισσάς, ο Γραμματέας της ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του  Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντίστοιχα για τη θέση του αντιπροέδρου, ο συνδυασμός του Γιάννη Χαλλιορή θα προτείνει τη Μαρία Δενδρινού με εμπειρία από την τοπική αυτοδιοίκηση από τις θητείες της στο Δήμο Καρδαμύλων.
Πολύ πιθανό γυναίκα να επιλέξει και ο συνδυασμός του Μάρκου Σκούφαλου, για τη θέση της Γραμματέας του Δ.Σ..

Επιτροπές
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του σώματος αναμένεται να εκλεγούν τα μέλη και δύο επιτροπών.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον κ. Λαμπρινούδη θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής ποιότητας ζωής.
Στην πρώτη πρόκειται να προταθούν από την πλειοψηφία οι: Παντελής Λαμπρινούδης, Στράτος Βεϊογλάνης, Στέφανος Φαρατζής, Γιώργος Λιγνός και Αντώνης Καλαγκιάς.
Στην επιτροπή ποιότητας ζωής οι: Πέτρος Ρισκάκης, Πέτρος Φλάμος, Νίκος Νύκτας, Παντελής Αποστολίδης και ακόμα ένας, που δεν μας είναι γνωστός.

Αντιδημαρχίες
Το αγκάθι στο να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα τους αντιδημάρχους του ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης φαίνεται να είναι αυτός που θα αναλάβει τον πρώην Δήμο Ομηρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες ζητά να διαλέξουν οι Νίκος Νύκτας και Κώστας Μούνδρος ποιος θα αναλάβει πρώτος και ποιος δεύτερος, χωρίς όμως κανένας από τους δυο να υποχωρεί.
Σίγουροι αντίθετα είναι οι Παντελής Στεφάνου και Νίκος Μαρτάκης, αλλά και οι Γιώργος Λιγνός, Γιώργος Χρίτης, Παντελής Αποσοτολίδης, Ηλίας Κλεισσάς και Αθηνά Θλιβίτου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙάκωβος Μπριλής: Πρωτοχρονιάτικοι μποναμάδες 2011
Επόμενο άρθροΚάστρο Χίου:ανάδειξη με 2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, τι περιμένει το ΥΠΠΟ από νέο Δήμο