Αρχική Νέα Τοπικά “Νέο σφάλμα” (;) για ορισμό δικηγόρου από το Νοσοκομείο στην υπόθεση της...

“Νέο σφάλμα” (;) για ορισμό δικηγόρου από το Νοσοκομείο στην υπόθεση της Αγγελικής

23

       Τη «μερική» λύση της συνεργασίας του Νοσοκομείου Χίου με γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, που υπερασπιζόταν με χρήματα του ιδρύματος τους κατηγορούμενους γιατρούς στην υπόθεση της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, φέρεται να επιλέγει η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, αναφέρει σε σχόλιο της η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (4/1) και υπό τον τίτλο Νέο σφάλμα.

 

Μετά την ανάδειξη του θέματος από τις σελίδες της «Ε» την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου Ελ. Παπαϊωάννου αναγνωρίζει το κατά το ήμισυ εσφαλμένο της απόφασης του… προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου υπό την προεδρία του τέως διοικητή Γιάννη Ξενάκη.

Οπως είπε, ο συγκεκριμένος δικηγόρος θα παραμείνει μόνο για το αστικό μέρος της υπόθεσης, κάτι που όμως και σε αυτή την περίπτωση θεωρείται εσφαλμένο. Σε περιπτώσεις αστικής ευθύνης φορέων όπως τα νοσοκομεία, νομικοί σύμβουλοι δεν ορίζονται κατά βούληση (μεγαλο)δικηγόροι της Αθήνας αλλά δικηγόροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σημειώνεται στο σχόλιο με την υπογραφή Σ.ΜΠΑ. (Στρατής Μπαλάσκας).
Εν τω μεταξύ στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ (τα μέσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ πρωτοπαρουσίασαν το θέμα με την ανάθεση της υπόθεσης σε γνωστό δικηγόρο των Αθηνών) μεταδόθηκε η είδηση ότι η Εισαγγελέας Χίου διέταξε Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ποινικες ευθύνες της Διοίκησης του Νομαρχαικού Νοσοκομείου Χίου.