Αρχική Νέα Τοπικά Ανάδειξη προεδρείου στο… Βόρειο Αιγαίο

Ανάδειξη προεδρείου στο… Βόρειο Αιγαίο

9
Κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ο Ν. Γιακαλής, που προχωρά άμεσα σε τοποθετήσεις υπηρεσιακών διευθυντών.

Επιλογές προσώπων μετά τα Φώτα δηλώνει ότι θα κάνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του για τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που θα ορίσει. Ο ίδιος άμεσα, πιθανόν και αύριο Παρασκευή, προχωρά σε τοποθετήσεις διευθυντών στις περιφερειακές υπηρεσίες, ενώ ετοιμάζεται για τις διαδικασίες εκλογής της Κυριακής. Διαδικασία, που λόγω της νησιωτικότητας, όπως και η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου, «επηρεάζεται» απ’ την ενδονησιωτική συγκοινωνία, με αποτέλεσμα μάλλον να καθυστερήσει η έναρξή της απ’ την ώρα που αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τη δεύτερη Κυριακή τού 2011, στις 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την πρόσκληση της πρώτης σε σταυρούς απ’ την παράταξη της πλειοψηφίας περιφερειακής συμβούλου, Αποστολίας (Λίτσας) Λύκου, προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και στους τρεις χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, θα γίνει στις 11 το πρωί, στο κατάστημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, οι ανάδειξη των μελών του προεδρείου σε αξιώματα.
Όμως από χθες, το γραφείο του περιφερειάρχη, μετά από ενημέρωση απ’ τους συμβούλους της Λήμνου, ενημερώνει τους προσκληθέντες ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει με περίπου μιάμισης ώρας καθυστέρηση, αφού η πτήση από Μύρινα για Μυτιλήνη είναι στις 12.15΄. Οπότε, περίπου στις 12.30΄ το μεσημέρι θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η κοπή της πίτας και στη συνέχεια θα γίνουν οι εκλογές.

Προεδρείο – Οικονομική Επιτροπή
Αρχικά προβλέπεται να γίνει η εκλογή του προεδρείου, δηλαδή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα και στη συνέχεια θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Οικονομική Επιτροπή είναι επταμελής και συγκροτείται από τον πρόεδρο, τέσσερα μέλη της πλειοψηφίας και δύο της αντιπολίτευσης. Πρόεδρος είναι ή ο περιφερειάρχης ή αντιπεριφερειάρχης που θα έχει και οικονομική αρμοδιότητα.
Ο κ. Γιακαλής φέρεται να μην έχει καταλήξει, ή να μη θέλει να δημοσιοποιήσει ακόμη και σε στενούς του συνεργάτες, τι θεματικές αντιπεριφερειαρχίες θα ορίσει και το κυριότερο ποιοι θα είναι οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες.
Πριν τους αντιπεριφερειάρχες και τις αρχαιρεσίες, πιθανόν αύριο, ο περιφερειάρχης που έχει ήδη απ’ τη Δευτέρα εγκατασταθεί στο γραφείο του, στο παλιό κτήριο της Νομαρχίας, να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το ποιοι θα αναλάβουν προϊστάμενοι στις 16 Διευθύνσεις των υπηρεσιών στη Λέσβο, ενώ ανάλογες αποφάσεις θα ανακοινωθούν και για τα υπόλοιπα νησιά.

 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΜΠΡΟΣ Λέσβου, 6/1/2011
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΟΛΟ: 7η αγωνιστική Α1 ανδρών
Επόμενο άρθροΣύλλογος Οικολογίας- Χίος: Ένα νησί που το περιβάλλον, από Καμπιά μέχρι Μαύρα Βόλια υποβαθμίζεται