Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αυτές είναι τομές στην εκπαίδευση- κλείνουν τα αθλητικά Λύκεια!

Αυτές είναι τομές στην εκπαίδευση- κλείνουν τα αθλητικά Λύκεια!

6

 

Βήμα- βήμα φαίνεται πως θα προχωρήσει το κλείσιμο καταρχήν των αθλητικών σχολείων.
Με πρόσχημα πάντα την οικονομία, ειδικά σε τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών, κλείνουν τα αθλητικά τμήματα  της τρίτης τάξης του 1ου Λυκείου, όπως και ορισμένα αθλητικά τμήματα του 3ου Γυμνασίου.
Σε δηλώσεις του προϊσταμένου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής νομού Χίου Νίκου Αγραφιώτη, στην ΠΑΤΡΙΔΑ TVαρχικά, αρχικά είχε προκύψει το πρόβλημα με τη μετακίνηση των μαθητών- μαθητριών από και προς τους χώρους προπόνησης τους. Το υπουργείο πέταξε το “μπαλάκι” στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό έγινε και στο νομό μας, όπου η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσφέρθηκε να αναλάβει τις μετακινήσεις για ένα διάστημα.
Τώρα με νέα εγκύκλιο κλείνουν συγκεκριμένα τμήματα, λόγω αριθμού μαθητών, ενώ “μαχαίρι” μπαίνει και στα σχολικά πρωταθλήματα, που έτσι και αλλιώς γίνονταν με ένα μικρό προϋπολογισμό!
«Πήραμε μια εντολή να διακόψουμε όλα τα σχολικά πρωταθλήματα της πρώτης και της δεύτερης φάσης και πάλι με την δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων» δήλωσε ο κ. Αγραφιώτης.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος και ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Χίου Ιάκωβος Μπριλής αφού όπως είπε «αρχικά είχαμε το κλείσιμο των εκκλησιαστικού, μετά ήρθε το τέλος της Πρόσθετης διδακτικής στήριξης τώρα τα αθλητικά σχολεία ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και τα μουσικά σχολεία».

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ TV

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: Πρόταση για Συμπαραστάτη του Δημότη
Επόμενο άρθροΕθελοντικός καθαρισμός παραλιών Βροντάδου