Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη, για απολογισμό περιφερειακών πολιτικών & επενδυτικών νόμων

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη, για απολογισμό περιφερειακών πολιτικών & επενδυτικών νόμων

24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα του (Αρ. πρωτ. 9526/390/20-1-2011) ζητά από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να εξηγήσει τις δηλώσεις του περί συνολικής αξιολόγησης των κοινοτικών προγραμμάτων και των επενδυτικών νόμων.

 Ο Βουλευτής  υπενθυμίζει στον Υπουργό ότι οι αξιολογήσεις (ex post) και για το Β’ ΚΠΣ (1994 – 1999) και για το Γ’ ΚΠΣ (2000 – 2006) έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι προ διμήνου δημοσιεύθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής η 5η Έκθεση για τη Συνοχή.

Ο Κωστής Μουσουρούλης ρωτά τον Υπουργό αν είναι σε γνώση του, όπως και στους συναρμόδιους Υπουργούς για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων αυτών, καθώς και αν έχει γίνει ανάλυση και επεξεργασία των συμπερασμάτων τους. 

 Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απραξία της ως προς το σχεδιασμό σύγχρονων περιφερειακών πολιτικών, αντί να αξιοποιήσει τις υφιστάμενες μελέτες και τη συσσωρευμένη εμπειρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αντίστοιχα θέματα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοιότητα ζωής στο διαδίκτυο- Μ. Βαφόπουλος (αναδημοσίευση)
Επόμενο άρθροΠαραπόταμος του… Κοκκαλά, ο δρόμος στον Κάμπο!