Αρχική Απόψεις Aρθρα Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων: Μαζικές Δολοφονίες κατά των Ζώων:...

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων: Μαζικές Δολοφονίες κατά των Ζώων: Πόσο ακόμα η Πολιτεία μας θα κωφεύει;

13

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζικές Δολοφονίες κατά των Ζώων: Πόσο ακόμα η Πολιτεία μας θα κωφεύει;

(22 Ιανουαρίου 2011)

 Με αφορμή το νέο κύμα των αθρόων δολοφονιών τόσο των ήμερων (αδέσποτων σκυλιών και γατιών) όσο και των άγριων ζώων που σαρώνει τον τελευταίο μήνα και για πολλοστή φορά όλη τη χώρα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων καλεί την κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα τον ισχύοντα νόμο και να υπαχθεί η δολοφονία παντός είδους ζώου στην κατηγορία του κακουργήματος. Εν πάση δε περιπτώσει απαιτεί την κατακόρυφη αύξηση ποινών και προστίμων – ήτοι την αύξηση της ποινής φυλάκισης για τα αδικήματα κατά των ζώων έως και 5 χρόνια και την αύξηση του χρηματικού προστίμου από 1.500 έως 10.000 ευρώ – καθώς και την χρήση του μέτρου της επικήρυξης των ασυνείδητων δολοφόνων κατά περίπτωση.

 

Η ΠΣΕΖΣ καταδικάζει τους εγκληματίες και εκφράζει την αγανάκτησή της για την ολιγωρία της πολιτείας να προβεί σε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα εξάλειψης τέτοιων φαινομένων.

 

Σημειώνουμε δε ότι οποιαδήποτε τροποποίηση νόμου γίνει ως προς τις ποινές και τα πρόστιμα, που δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω, παρά την καθολική απαίτηση των πολιτών της χώρας μας, θα θεωρηθεί ως συνενοχή της πολιτείας και ως απροθυμία και αδιαφορία της να προβεί στην άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Υπενθυμίζουμε ότι στην κοινωνία των ανθρώπων η θεσμοθέτηση και εφαρμογή των αυστηρών μέτρων φυλάκισης και προστίμων ήταν εκείνα που οδήγησαν στην αισθητή μείωση των εγκλημάτων κατά των ανθρώπων. Είναι πια καιρός ανάλογα μέτρα να ληφθούν και για τα εγκλήματα κατά των ζώων. Τότε μόνο θα μπορούμε να μιλήσουμε για δικαιοσύνη.

 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή

108 Ζωοφιλικών Σωματείων

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ