Αρχική Απόψεις Aρθρα Αντώνης Λυπαρής: τι έρχονται να κάνουν για φράγμα Κόρης Γεφύρι;

Αντώνης Λυπαρής: τι έρχονται να κάνουν για φράγμα Κόρης Γεφύρι;

21

 

Χρόνια τώρα, υψηλόβαθμα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μας κορόιδευαν με υποσχέσεις. Αποτέλεσμα; Φαγώθηκαν (απορροφήθηκαν κατά την επίσημη έκφραση) μιάμιση φορά ο προϋπολογισμός του έργου, με το γνωστό αποτέλεσμα. Πλήρης ευθύνη της τότε Κυβέρνησης της Ν. Δ.

Τον Ιούλιο προκαλέσαμε συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο, όπου ακούστηκαν για το έργο ακραίοι χαρακτηρισμοί. Ακολούθησε σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων, δημοτών, εκπροσώπων των βουλευτών κ.λ.π. Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και όλα τα κόμματα, από τα οποία προσήλθε μόνο ο Συνασπισμός, χωρίς να τοποθετηθεί.

Τον Αύγουστο η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της σημερινής Κυβέρνησης κ. Μπατζελή, μας έφερε (ως δώρο;) τη διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο και μας υποσχέθηκε ότι σε ένα μήνα θα είχε δημοπρατηθεί η συνέχιση του έργου.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά εξέλιξη.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι μας επισκέπτεται η κ. Δ/ντρια των Τεχν. Υπηρεσιών του Υπουργείου. Καλώς να ορίσει. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αλλά απορώ και ρωτώ: Τι έρχεται να κάμει;

Τα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση είναι βασικά δύο:

 

1.                 Βρέθηκαν χρήματα για την αποπεράτωση του έργου;  Μακάρι!!! (Πιστεύω πως αν είχαν βρεθεί, άλλοι θα είχαν φροντίσει να μας ενημερώσουν)

2.                 Τι γίνεται με την απόδοση ευθυνών;

 

Όσο κι αν φαίνεται ότι τα δύο αυτά ερωτήματα δε συσχετίζονται, στις συνεδριάσεις που προανέφερα αναλύθηκε αρκετά η σχέση που έχουν μεταξύ τους. Με την ευκαιρία δε της επίσκεψης της κ. Δ/ντριας, θα ήθελα να της απευθύνω δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων, αν και γνωστές, αποσιωπώνται επιμελώς:

1.                 Επειδή οι όλη απαράδεκτη κατάσταση προήλθε (κατά την υπηρεσία της οποίας προΐσταται) σε υποτιθέμενα λάθη και παραλήψεις της μελέτης, έχει ζητηθεί η άποψη του μελετητή σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις; (άρθρο 30 του Π.Δ. 609 και §10 του άρθρου 4 του Ν. 1418/84)

2.                 Με δεδομένες τις περιπτώσεις που περιγράφονται ρητά στο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας με αρ. πρ. 42694 Α.Πλ. 3058 της 23/06/2003, θεωρείτε ότι η Συμπληρωματική Σύμβαση είναι νόμιμη;

3.                 Μήπως είναι υποχρέωσή σας να ακυρώσετε αυτή την από χίλιες πλευρές παράνομη Συμπληρωματική Σύμβαση (Σ.Σ.);

4.                 Μήπως θα έπρεπε άλλοι να πληρώσουν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που στοίχισε η παράνομη Σ.Σ. και όχι ο ταλαίπωρος Έλληνας του μνημονίου και ο δυσταλαίπωρος Χιώτης, που περιμένει ακόμη στην ουρά με το μπετόνι στο χέρι, για λίγο νεράκι του Θεού;

 

Μετά τιμής

 

 

Αντ. Λυπαρής

 

 

Υ.Γ. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου αποκομίζω την άποψη ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται και είναι πρόθυμοι να αντιδράσουν στον πολύχρονο εμπαιγμό. Τουλάχιστον αυτοί που θα έπρεπε σιωπούν. Αν υπάρχει ενδιαφέρον για ενημέρωση και διεκδίκηση του έργου, το email μου είναι antlyp@gmail.com.

      ΠΡΟΤΑΣΗ: Αντί να πάει στο φράγμα, να πάει στο Βαρβάσι και στη Βοήθεια, να δει πως πίνουν οι Χιώτες νερό ακόμη σήμερα.

Διαφήμιση