Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με κλιμάκιο Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με κλιμάκιο Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης

7

Συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που επισκέφθηκε τη Χίο πραγματοποίησε την Παρασκευή 21/1/2011 ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γανιάρης.
Το κλιμάκιο αποτελούσαν η Κατερίνα Σιντίλα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου και ο Βασίλης Ράπανος, αναπληρωτής Προϊστάμενος της ίδιας διεύθυνσης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης του ζωτικής σημασίας για τη Χίο έργου του Φράγματος στη θέση Κόρης Γεφύρι.
Συζητήθηκε η τεχνική συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι οποίες έχουν την εμπειρία κατασκευής ανάλογων έργων όπως το Φράγμα Κατράρη.
Ο κ. Γανιάρης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση του έργου, τονίζοντας ότι παρά τις καθυστερήσεις, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί σε χρήση το συντομότερο δυνατόν.

Επίσκεψη στο φράγμα
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε εξάλλου και την περιοχή του φράγματος. Μάλιστα η κα Σιντίλα μετέφερε στο Δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη την απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση των υπολοίπων τμημάτων του έργου. Η μελέτη για τα εναπομείναντα έργα έχει ανατεθεί στον τεχνικό σύμβουλο της διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών και πιθανόν τον προσεχή Μάρτιο να είναι έτοιμο το υπουργείο για την επαναδημοπράτηση αυτή τη φορά από εθνικούς πόρους.