Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Εβδομάδα πρόληψης- δωρεάν ΠΑΠ- ΤΕΣΤ και στο Σκυλίτσειο

Εβδομάδα πρόληψης- δωρεάν ΠΑΠ- ΤΕΣΤ και στο Σκυλίτσειο

9

Πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων υλοποιείται πανελλαδικά στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Μάλιστα με χθεσινές δηλώσεις του ο διοικητής του Σκυλίτσειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ελευθέριος Παπαϊωάννου τόνισε ότι δωρεάν εξετάσεις θα γίνονται και στο εδώ νοσοκομείο και ότι η μη αναφορά του Νοσοκομείου μας αρχικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν διαθέτουμε κυτταρολογικό τμήμα.
Τέλος καλό πάντως, αφού χρειάστηκε να υπάρξει σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ για να δοθεί η συγκεκριμένη διευκρίνηση, και ότι τα δείγματα θα στέλνονται σε νοσοκομείο των Αθηνών για εργαστηριακό έλεγχο.
Ετσι όλες οι
γυναίκες άνω των 15 ετών μπορούν να πραγματοποιούν το ΠΑΠΑ ΤΕΣΤ ΔΩΡΕΑΝ μέχρι και το τέλος του μήνα. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου: δηλώνει έτοιμος για την περιοχή NATURA
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών